Microsoft, Android ve iOS'le uyumlu akıllı saat üretiyor

Microsoft, Android ve iOS'le uyumlu akıllı saat üretiyor

Samsung'un erken girişi, Google'ın tasarımı ve Apple'ın henüz olmayan akıllı saatiyle domine ettiği akıllı saatler pazarı yeni bir oyuncuya hazırlanıyor. Forbes'un özel haberine göre Microsoft, giyilebilir teknolojiler pazarına giriyor.

Habere göre Microsoft'un akıllı saati, kalp ritmini ölçebiliyor ve hem iPhone hem de Android telefonlarla senkronize olabiliyor. Cihaz, Microsoft'un Xbox Kinect'inin gece gündüz kalp ritmi ölçebilen optik mühendisliğinden yola çıkarak hazıralnıyor. Saatin pil ömrünün iki gün olması bekleniyor.

Farklı platformlar arasında çalışabilecek ürünler sunmak Microsoft'un Satya Nadella'yla birlikte hayata geçirmeye çalıştığı yeni hedeflerinden biri. Microsoft yakın zamanda Office örneğiyle başardığını akıllı saatleri için de yapacak gibi görünüyor.

Microsoft akıllı saat

Microsoft'un bu ayın başında akıllı saat için patent başvurusunda bulunması da bu olasılığı güçlendiriyor. Patent başvurusundan şirketin, bir fitnes bandı gibi çalışan aynı zamanda müzik çalan, telefon işlevi gören ve mesaj gönderebilen bir kol saati üzerinde çalıştığı anlaşılıyor.

Microsoft'un saati ne zaman piyasaya süreceği henüz net değil ancak şirketin lansman için bu yazı hedeflediği belirtiliyor. Benzer bir duyumun geçtiğimiz yıl Nisan ayında yine gündeme geldiğini de hatırlatalım.

Beklentiler 2 Haziran'da WWDC konferansını düzenleyecek olan Apple'ın da akıllı saatini duyuracağı yönünde. Oyuncuların beklendiği gibi pazara giriş yapması, akıllı kol saatlerin ana akım olmasını sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.