Kelimetre: Deneyimli oyun geliştiricilerden yeni bir kelime oyunu

Kelimetre: Deneyimli oyun geliştiricilerden yeni bir kelime oyunu

Mobil uygulamalarda kelime oyunlarının beğenilen bir tür olduğu malum. Bu kategoriye yeni giriş yapan Kelimetre de Türkiye'den dünyaya açılmayı hedefliyor.

Kelimetre, daha önce dijital ajanslarda ve Sobee Studios'un online oyun projelerinin geliştirme ekibinde yer almış olan Erkan Demir ve Mahir Yıldırım ile grafik tasarımcı Ali Taşçı'nın bir ürünü. Taktik Interactive adıyla kurulan şirket, Aralık 2013'de başlanan bu oyunla Türkçe'nin yanında İngilizce ve İsveçce dil seçeneklerini destekliyor.

Oyunun detaylarına gelirsek, çok oyunculu çevrimiçi kelime bulma oyunu olarak tanımlayabiliriz. Arkadaşlarınızla, rastgele bir oyuncuyla veya kendi başınıza oyun oynayabileceğiniz oyunda hedefiniz 2 dakika içinde en yüksek puanı toplamak. Galip gelmek için 3 oyundan ikisini kazanmanız gerekiyor.kelimetre oyun mobil kelime oyunu

Mahir Yıldırım'dan aldığımız bilgiye göre Nisan ayı sonunda Google Play ve App Store'a yüklenen oyun kelime oyunları oynayan kullanıcıların en az yüzde 10'una erişmeyi hedefliyor. NewZoo'nun verilerine göre 2013'te dünyada toplam 500 milyon mobil oyuncu bulunuyor ve bunların 175 milyonu ödeme yapıyor.

5 kişi aynı anda oynayabiliyor

Dünya çapında ün kazanmış kelime oyunlarını kendine rakip olarak gören Kelimetre'nin rakiplerinden en önemli farkı 5 oyuncuya kadar grupça oyun oynamaya imkan tanıması. Oyuncularla mesajlaşmanız da mümkün ama kullanıcı profillerini görebilmeniz için Kelimetre jetonu satın alması yapmanız gerekiyor. Bu jetonlar, ücretsiz oyundan daha fazla ekstra özellik ve reklamlardan kurtulma imkanı tanıyor.

Oyunun yazılım ve tasarım açısından başarılı olduğunu söylemek mümkün ancak oyun kurgusunda daha çarpıcı yeniliklerin katılması gerektiğine inanıyorum. Kelimetre'yi Google Play'den veya App Store'dan indirip siz de yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.