Twitter, e-ticaret adımını Stripe ile başlatmaya hazırlanıyor

Twitter, e-ticaret adımını Stripe ile başlatmaya hazırlanıyor

Twitter ticaret srtipe odeme sistemi 2Re/code tarafından edinilen bilgilere göre Twitter, e-ticarete atılmak için son adımlarını atıyor. Satın alma altyapısını sağlayacak girişim ise Stripe.

Bir zamanlar basit bir mikro bloglama sitesi olan Twitter, belli bir noktaya geldikten sonra ürün ticaretine dönük potansiyeli hep sorgulanır oldu. Twitter'ın, Temmuz ayında geliştiricilerin dijital uygulamalarını, kredi kartlarını ve banka kartlarından ödeme yapmalarını sağlayan bir API hizmeti sunan CardSpring'i satın almasıyla da dedikodular zirve yaptı.

Gelen güncel haberler ise Twitter'a eklenecek satın alma düğmesiyle  Twitter'dan ayrılmadan satın alma yapılabileceğini gösteriyor. Ödeme ve kargolama mekanizmasını ise Stripe halledecek.

Haziran'da Alipay ile anlaşma yapan Stripe bu alanda rüşdünü ispatlamış durumda ama uzun vadede başka seçeneklerin Twitter'a dahil edilip edilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Twitter ticaret srtipe odeme sistemi

Konuyla ilgili olarak  Twitter ve Stripe temsilcilerinden bir yorum gelmemiş. Ocak ayında bu ikili arasında görüşmelerin olduğu ve sonlandırılmadığı biliniyor. Stripe, Ocak ayında yaptığı hamleyle Türk Lirası da dahil olmak üzere 135 yeni para birimiyle tüm dünyaya açılmış ve küresel bir girişim olduğunu kanıtlamıştı.

Ticketmaster’ın CEO’su Nathan Hubbard‘ı geçen yaz ticaret biriminin başına getiren Twitter, bu yılın başında da bu alanda yeni iş fırsatları açmıştı.

Twitter'dan ne zaman açıklama gelir bilinmez ama fırındaki mercimeğin kokusu giderek artıyor ve fazla beklemeyeceğimizi söyleyebiliriz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.