Twitter'ın CardSpring satın alması neyi değiştirecek?

Twitter'ın CardSpring satın alması neyi değiştirecek?

Twitter, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız duyurduğu CardSpring satın almasıyla birlikte yakın gelecekte gelir modelinde çok büyük değişiklikler görebileceğimizin sinyallerini de vermiş oldu.

Bir API olarak çalışan CardSpring, geliştiricilere dijital uygulamalarını, kredi kartları ve banka kartlarından ödeme yapabilecek şekilde entegre etmeyi sağlıyor.

Bildiğiniz gibi Facebook, sosyal ticaret için bazı çalışmalar yapmıştı. Şimdi de hala "Shop Now" butonu üzerinde testler yapan Facebook'un benzeri bir hamleyi de Twitter yapacak. Twitter, CardSpring'in altyapısı sayesinde tweet içinde ödeme yapılmasını sağlayabilecek.

Ödeme sistemleri anlamında büyük bir yenilik sağlayan CardSpring, Twitter tarafından satın alınmasıyla birlikte Twitter'a çabuk adapte olacak gibi gözüküyor. Çünkü Twitter'ın da amacı aynı şekilde kendi üzerinden e-ticaret yapılabilir hale gelmek. CardSpring sadece ödeme altyapısı değil, bir fırsat ve indirim altyapısı da sunuyor. Daha önce Twitter'ın bazı farklı küçük gruplar için denediği bu tarz indirim konuları da CardSpring ekibi tarafından daha güçlü biçimde geliştirilecek.

Bugüne dek Accel Partners, Greylock Partners, Morado Venture Partners, SV Angel, Data Collective ve Felicis Ventures gibi önemli yatırım şirketlerinin gücünü arkasına alan CardSpring'in, yakın gelecekte karşımıza çıkacak yeni Twitter uygulamalarında etkisini gözle görülür biçimde hissedeceğimizi söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.