Mobil tarayıcı Dolphin'in çoğunluk hissesi 91 milyon dolara satıldı

Mobil tarayıcı Dolphin'in çoğunluk hissesi 91 milyon dolara satıldı

Çin'de bir hayli popüler olan ve bu yılın hemen başında 100 milyondan fazla indirilme rakamına ulaşan mobil internet tarayıcısı Dolphin'in yüzde 51'lik hissesi, 91 milyon dolar karşılığında el değiştirdi.

Dolphin'in çoğunluk hissesini satını alan firma ise Çinli oyun devi Changyou oldu. Tüm dünyanın farklı ülkelerinde kullanılan Dolphin mobil tarayıcı, Chrome, Safari gibi rakiplerine rağmen pek çok ilgi çekici özelliği de içinde barındırıyor ve kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Dolphin'in hem iOS, hem de Android versiyonu bulunuyor.

Özelleştirilebilirliği, eklentileri ve kısayollar gibi özelllikleri ile 50 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Dolphin'in, bir oyun firması tarafından satın alınması da oldukça ilginç. Yakın gelecekte, aynı tarayıcı üzerinden oynanan oyunların yükselişe geçeceği gibi, mobil tarayıcılar üzerinde çalışan oyunların da popülerleşeceğini düşünürsek, Çin oyun devi Changyou'nun şirketin yüzde 51'lik hissesi için ödediği 91 milyon dolar oldukça anlamlı olacak.

Changyou ile, Dolphin'in aynı vizyonunu paylaştığını söyleyen Dolphin'in Uluslararası İş Geliştirme VP'si Edith Yeung'a göre, dünya üzerinden yaşayan 7.1 milyar insanın yüzde 60'tan fazlasının internete giremediğini aktarıyor. Bu kullanıcıların çoğunlukla Çin, Hindistan, Endonezya gibi ülkelerde yaşadığını belirten Yeung, akıllı telefon penetrasyonunun artmasıyla internete bağlı olmayan bu kişilerin internete mobil tarayıcılarla gireceklerini düşündüklerini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.