Aslanoba Capital Ehil.com'dan, 212 de Balerin.com'dan çıkış yaptı

Aslanoba Capital Ehil.com'dan, 212 de Balerin.com'dan çıkış yaptı

Türkiye internet sektöründe son yıllarda yeni yatırım haberlerinin yanında hisse satışlarına da rastlar olduk. Bu konuda ulaştığımız yeni bir bilgi hem Balerin.com hem de Ehil.com ile ilgili. Ortak paydada ise Lütfi Gündüz yer alıyor.

Yatırımcılarının hisselerini geri alan girişimci

Lütfi Gündüz'ü Etohum 2010 yılı girişimleri arasına girerek Burak Büyükdemir ve Kerim Türe'nin yanısıra 212 ve Emre Kurttepeli'den yatırım alan Balerin.com'un girişimcisi olarak hatırlayanlar vardır.

Kendisinden aldığımız bilgiye göre Eylül 2013'te yatırımcılarının tüm hisselerini satın aldıktan sonra girişimini yeniden yapılandırarak ilerleme sürecine girmiş. Yani bir zamanlar hisselerini sattığı yatırımcılardan hisselerini geri alarak ilginç bir deneyim yaşamış.

Geliştirme sürecinde gelen cazip bir teklifi(?) değerlendirerek Balerin.com'u tüm varlıklarıyla alan adı yatırımları ve oyun siteleriyle bilinen Yılmaz Avcı'ya satarak çıkış yapmış. (Kendisinden bir açıklama aldığımızda paylaşacağız.)

Aslanoba Capital, Ehil.com'dan çıktı

Lütfi Gündüz
Lütfi Gündüz

Bu satış sürecinin ardından bulut tabanlı bir finansal proje olan Finansal.net’i hayata geçiren Lütfi Gündüz, daha sonra bu projeyi sektördeki yapısal değişiklikler nedeniyle askıya almış ve Ehil.com’a küçük ortak olarak katılmış.

Temmuz ayında ise 1 milyon dolar yatırımı olan Aslanoba Capital'in hisselerini de alarak ehil.com'un tek sahibi olmuş. Burada da yeniden yapılandırma süreci başlatılmış.

Lütfi Gündüz'ün paylaştığı bilgilere göre Ehil.com, Türkiye'nin internet yaygınlığının yüzde 60'ına sahip olan 11 ilde hizmet veriyor. 28 ana kategoride 6 bin onaylı hizmet sağlayıcı ile çalışıyor. Özgün içerikler üretiliyor ve her hizmet başvurusu için yerel eşleştirme sistemi kullanılıyor.

Çoğunluk hissesine sahip olan Cenk Duran, ehil.com'dan çıkış yapma sebebini kendine biraz zaman ayırmak istemesiyle açıkladı ve projenin Lütfi Gündüz ile başarılı olacağına inandığını benimle paylaştı.

Aslanoba Capital ise Ehil.com'dan çıkış yaptığını doğrularken özel bir açıklamada bulunmak istemedi.

Alan memnun satan memnun

Özetleyecek olursak durumu yukarıdaki deyimle açıklamak mümkün. Nihayetinde ortada kapanan girişimler yok. Hem Balerin.com hem de Ehil.com ilk girişimcileri tarafından elden çıkarılsa da yeni girişimcilerin projeleri büyütmek istediğini görüyoruz. Yatırımcıların ise daha kârlı projelere odaklanmak istediğini düşünüyorum.

Önümüzdeki dönemde her iki girişimle de ilgili yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız. Sizin de yorumlarınızı almak isteriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.