Facebook'taki videolardan "Daha Fazla İzle" seçeneğiyle sitenize trafik sağlayabilirsiniz

Facebook'taki videolardan

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında video testlerine başlayan Facebook, bu odakta adımlarını hızlandırdı. Otomatik başlayan videonunt ardından reklam özelliğini devreye aldığını paylaştığımız Facebook'un video konusunda kullanıcıların internet paketini tüketmemesi için dikkat etmeleri noktalara da ayrıca değinmiştik.

Haziran ayında reklam videosunu izleyen kullanıcının siteye yönlenmesi için "Learn More" seçeneğini de devreye alan Facebook video içinde "Daha Fazla İzle" kanalıyla da siteye yönlendirme yapmaya başladı.

Video akışında yer alan "Daha Fazla İzle" seçeneği, daha önceden Facebook sayfasından paylaşılan diğer videolara yönlendirme yapılabilirken artık bu seçenekle web sitesine de yönlendirme yapabiliyor. Facebook'un haber akışında yakın zamanda video içeriklerini ön planda tuttuğunu da düşündüğümüzde daha fazla kişiye ulaşmak ve trafik sağlamak mümkün.

photo 1

"Daha Fazla İzle" seçeneği için yapılması gereken noktaysa çok basit. Facebook sayfanızda video yüklerken çıkan "Custom Call to Action" bölümünden Eylem çağırsına karar vererek url girmek. Facebook'un video reklamlarda videonun sonunda yer vereceğini paylaşmasının haricinde video akışında da yer vermesi kullanıcının dikkatini çekecektir.

Video yüklerken yer alan seçeneklerle ilgili ekran görüntüsünün aşağıda bulabilirsiniz. Bunun haricinde Facebook'ta organik erişimin yüzde 2'lere düştüğüne Mart'ta sizinle paylaşmıştık, erişimi yükseltmek istiyorsanız Facebook'un bir sonraki adımına kadar videolara yer verebilirsiniz.

webrazzi-fb

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.