Facebook otomatik başlayan video testlerine başladı, video reklamlar sırada

Facebook otomatik başlayan video testlerine başladı, video reklamlar sırada

Facebook üzerindeki video reklamlar yer alması ve bu reklamların siz tıklamadan kendiliğinden başlaması kulağa nasıl geliyor? Sanıyorum ki kullanıcılar açısından bu ilk bakışta pek de sevimli bir haber olarak algılanmayacaktır. Diğer yandan dijital ajans ve reklamverenler açısından bakıldığında bunun oldukça ilginç kullanım alanları olabilir.

İster sevin ister sevmeyin Facebook bir süredir üzerinde konuşulan otomatik olarak başlayan video yapısını test etmeye başladı bile. Şu an için sadece ABD’deki ufak bir mobil kullanıcı grubuna açılmış olan kendiliğinden başlayan videolar test süreci olumlu sonuçlanması durumunda tüm kullanıcılar için devreye girmesi bekleniyor.

Şu aşamada sadece arkadaşlarınızın videoları kapsıyor olsa da, Facebook’un bu özelliği aslında video reklamlar için test etmekte olduğunu tahmin etmek zor değil.

Belirttiğimiz gibi test süreci boyunca Facebook bu gruba gerçek reklam göstermeyecek. Kullanıcıların mobil cihazlarında karşılarına çıkanlar sadece arkadaşlarının ya da onaylanmış sayfaların Facebook’a yükledikleri veya Instagram ve benzeri benzer uygulamalar yardımıyla Facebook’ta paylaştıkları videoların bir kısmı ile sınırlı olacak. Facebook

Videolar mobil cihazlarda ekranı kaydırdıkça karşınıza çıkacak ve kullanıcının başlatmasını bekletmeden oynamaya başlayacak. Fakat bu esnada videoların sesi duyulmuyor olacak. Kullanıcı video reklama tıkladığı anda ise video tam ekran olacak şekilde büyüyecek ve sesi de duyulur hale gelecek.

Facebook kullanıcı tepkileri konusunda temkinli

AdAge’in haberine göre dünyanın en büyük sosyal medya kanalı olan Facebook son 1 yıldır marka ve ajanslara video reklam konusunu ve potansiyelini anlatıyor ve bu konuda oldukça hevesli. Fakat kullanıcıların bu yeni yapıya nasıl bir tepki vereceklerini net bir şekilde görene kadar da reklam konusunda somut bir adım atmayacak.

Bu sırada Facebook’un paylaştığı ekran görüntüsünde dikkat çeken detay, otomatik başlayan videonun 3G bağlantısı üzerinden çalışıyor olduğu. Bu bir dikkatsizlik sonucunda paylaşılmış bir ekran görüntüsü mü, yoksa Facebook pek çok kullanıcı için daha maliyetli ve sınırlı olan 3G üzerinde de videoların otomatik olarak başlatacak mı şu an için net değil. Ama bunun en azından tercihe bağlı hale getirilmesi gerekecek gibi görünüyor.

Peki sizce Facebook üzerinde kendiliğinden başlayan video reklamlar kullanıcıları rahatsız etmeden, markalar için etkili bir tanıtım yöntemi haline gelebilir mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.