Organik trafikte düşüşe rağmen Facebook'tan gelen trafik artıyor [Rapor]

Organik trafikte düşüşe rağmen Facebook'tan gelen trafik artıyor [Rapor]

Mart ayında sizinle paylaştığımız raporla Facebook'ta markaların organik erişiminin yüzde 2'lere kadar düştüğüne değinmiştik. Markaların halihazırda kendi sayfasını beğenen kullanıcıya ulaşamazken Shareholic Facebook'tan yönlendirilen trafiğin artışının devam ettiğini paylaştı.

Nisan ayında paylaştığı raporda Facebook'tan gelen trafiğinin bir önceki seneye göre yüzde 100 arttığını belirten Shareholic, geçen 3 ayın içerisinde artışın devam ettiğini belirtiyor. Geçtiğimiz çeyrek Facebook sosyal medya trafiğinin yüzde 21,25'ini sağlarken, bu çeyrek oran yüzde 23,39'a çıkmış.

Görünen o ki Facebook'un organik erişimi düşürmesi Facebook'tan yönlenen trafiği düşürmemiş aksine paylaşılmaya değer içeriklerin daha fazla görünmesini sağlamış. İçerik kalitesinin artması yönündeki adımların meyvesini Facebook alırken, markaların içerik pazarlamasına daha da odaklanması gerektiği anlaşılıyor.

Shareholic'in dünya genelinde 400 milyon tekil ziyaretçi üzerinde yaptığı araştırma Facebook'un trafik yönlendirmede gösterdiği dönemsel artışın haricinde, en yakın rakibinden de açık ara önde olduğunu gösteriyor.

shareholic-q2

Twitter'da ise 140 karakterle özellikle toplumsal olaylarda Facebook'tan daha önemli bir etkiye sahip olsa da bunu trafiğe yönlendirmeyi henüz başaramadı. GIF formatında içerikleri de desteklemeye başladığını belirten Twitter'ın içerik zenginleştirme adımları nasıl sonuç getirecek birlikte göreceğiz ama Twitter geçtiğimiz 3 ay içersinde trafik yönlendirmede yüzde 1,30'dan yüzde 1,03 seviyesine gerilemiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.