Farklı bir arayüze sahip to-do uygulaması: Tinker

Farklı bir arayüze sahip to-do uygulaması: Tinker

To-do uygulamaları eğer Türkçeleştirmek istersek yapılacaklar listesi veya görev takip uygulamaları farklı varyasyonlarla sürekli karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda Clear başta olmak üzere pek çok yenilikçi versiyonu da yayınlanan to-do uygulamalarına bir yenisi daha eklenmiş.

Pazar günü Product Hunt'a düşen Tinker uygulaması, rakipleri gibi yapılacakların liste olarak gösterilmesine değil işin yapılma anını zamanla limitlemeye odaklanıyor.

Mesela bu yazıya başlamadan önce zamanladığım Tinker, ben bu yazıyı yazarken 20 dkdan geri sayıma başladı bile. Zamanı durdurmak istediğinizde ise telefonu yüzüstü çevirmeniz yeterli.

tinker-1 tinker-2 tinker-3

İki parmağınızı ekrana dokundurup ters yönlere ittiğiniz Pinch-out hareketiyle yeni iş oluşturduğunuz Tinker'da süre belirlemenin dışında çok fazla özellik bulunmuyor. Yukarıda da belirttiğim gibi kaydettiğiniz işin ne kadar süreceğini tahmin ettiğiniz zamanı da girdiğiniz Tinker, işi aktive ettiğinizde zamanda geri saymaya başlıyor.

İsterseniz geleceğe yönelik de iş kurabildiğiniz uygulamada, örnek olarak 1 saat sonra başlayacağınız işi de alacağı zamanla birlikte kurabiliyorsunuz.

Yapacağı işleri bir türlü düzene koyamayan benim gibi kullanıcıların deneyebileceği Tinker, şu an için sadece iPhone'lar için yayında. Android versiyonunun da kısa süre içinde yayınlanacağını tahmin ediyorum.

1.99 TL ücretli uygulamayı satın almadan önce aşağıdaki kullanım videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.