Yandex'ten Ramazan'a özel içerikler

Yerelleştirme konusunda başarılı adımlarını devam ettiren Yandex, Ramazan'a özel içeriklerini paylaştı. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan'da yapılan aramaları değerlendiren Yandex, kullanıcıların Ramazan ayında iftar ve sahur vakitleri, sureler, dualar ve oruçla ilgili bilgileri sıklıkla aradığını belirterek Ramazan için hazırladığı içerikte hepsine yer vermiş.

Kullanıcılarına iftara kalan süre, namaz vakitleri gibi bilgileri sunan Yandex ayet ve sure sorgulamlarıdaysa kullanıcının başka bir sayfaya gitmeden bilgiye ulaşabilmesinin önünü açmış. Kullanıcıların örneğin "fatiha suresi" gibi sure sorgulamalarında surenin orjinal halini sonuçlara çıkarıyor

yandex-fatiha

Daha önce Apple'ın Ramazan'a özel hazırladığı yerelleştirme içeriklerini daha da farklı bir noktaya taşıyan Yandex Ramazan'ın olmazsa olmazı yemek tariflerini de es geçmemiş. Yemek tarifleri için arama sonuç sayfalarında tasarımı yenileyen Yandex aranan tarif için gerekli malzemeleri ve tarifin kaç dakikada hazırlanabileceği bilgilerini de göstermeye başlamış.

yandex-gullac

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.