Google I/O 2014 geliştirici konferasından beklentiler

Google I/O 2014 geliştirici konferasından beklentiler

google-ıoFacebook'un f8, Apple'ın WWDC14 derken Google'ın bugün yapacağı I/O ile teknoloji devlerinin yazılım geliştiriciler odağında etkinliklerini bu yıl için tamamlıyoruz. Diğer etkinliklerde olduğu gibi bugün de canlı bloglamayla size aktracağımız Google'ın I/O 2014 konferansında öne çıkan başlıkları sizin için derledik.

İki gün sürecek etkinliğin ana odağının yazılım ve tasarım olduğunu belirten Google'ın 18:00'da başlayacak etkinliğinde öne çıkan başlıkların Android ve Nest olacağını söylememiz mümkün. Android temelinde giyilebilir cihazlar, araç sistemi uzun zamandır gündemde olan konuların başında geliyor.

Android Wear

Mart ayında tanıttığı ve yazılım geliştiricilerine beta olarak açtığı Android Wear'i Google'ın bugün daha detaylandırması ve bu temelde çalışan cihazların çeşitliliğini ön plana çıkarması beklentiler arasında yer alıyor. Görüntüleri sızmasına karşılık henüz tanıtlmayan LG G ile birlikte Samsung ve Moto 360 ile yazılım geliştiriclerin bu alana dikkatini yoğunlaştırmak için Android gardırop sunacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

moto-360-designs

Android temelinde araç içi sistem

Apple'ın WWDC 14 konferansında değinmediği ama Ferrari'nin içine entegre ederek misafirlerin görmesini sağladığı CarPlay'i hatırlayacağınız üzere Mart ayında tanıtmıştı. Google'ın Ocak ayında duyurduğu ve Audi, Hyundai gibi markaların aralarında bulunduğu markalarla anlaşmaların tamamlandığı Android temelinde araç içi sistemlerle ilgili Apple'ın aksine etkinlikte geniş yer vermesi bekleniyor.

Audi_Android

Nest

Geçtiğimiz günlerde sizinle paylaştığımız Nest'in 3.partilere açılması Google'ın I/O 2014 etkinliğinde üzerinde duracağı konuların başında geldiğini söyleyebiliriz. Nest'in şimdiden 5 binden fazla yazılım geliştiricinin ilgisini çektiğini belirten Google, ev sistemlerinin merkezine almak istediği Nest'le yapılabiliceklerle ilgili geniş bir bilgi vermesi bekleniyor.

workswithnest

Bu başlıkların haricinde konuşulan konular arasında Android 5.0 ile birlikte tasarımsal devrimin de beklendiği etkinlikle ilgili akşam canlı bloglamayla burada olacağız. Bekleriz :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.