Apple akıllı ev platformu hazırlıklarını tamamlamak üzere

Apple akıllı ev platformu hazırlıklarını tamamlamak üzere

Apple çok konuşulan akıllı ev platformunu sonunda piyasaya sürüyor olabilir. Gelecek hafta geliştiriciler konferansı WWDC14'ü düzenleyecek olan Apple'ın, etkinlikte duyurması beklenen büyük yeniliklerden birinin nesnelerin internetiyle ilgili olacağı belirtiliyor. Financial Times'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre şirket iPhone'unuzu evinizdeki elektronik sistemleri kontrol ettiğiniz bir uzaktan kumandaya dönüştürecek bir yazılımı önümüzdeki hafta duyuracak.

Habere göre, Apple'ın üzerinde çalıştığı akıllı ev yazılımı, evinizdeki yeni akıllı ev cihazlarını birbirine entegre etmeyi kolaylaştıracak ve iPhone odaklı olacak.  Örneğin ev sahibi eve girdiğinde, ışıklar iPhone'dan aldığı bir sinyalle otomatik olarak açılacak. Apple'ın böyle bir sistemi geçtiğimiz Kasım ayında patentlediği biliniyor.

Akıllı ev platformunun, şirketin, Google'ın Nest'i satın alması ve Samsung'un akıllı ev kategorisinde sunulan beyaz eşyaları gibi büyük rakiplerinin nesnelerin interneti alanına girişine karşıt bir hamle olarak geliştirildiği yorumu yapılıyor. Haberde yazılım platformunun yalnızca iPhone'u değil, iPad ve Apple TV'yi de kapsyacağı belirtiliyor.

Habere göre Apple, akıllı ev yazılımına entegre edilecek cihazlar için iPhone üreticileriyle benzer şekilde çalışacak. iPhone'la uyumlu olarak üretilen kulaklık ve diğer aksesuarların "iPhone için üretilmiştir" etiketi taşıması gibi, akıllı ev ürünleri de farklı bir logo ve etiketle sunulacak.

Apple'ın 2 Haziran'daki WWDC etkinliğinin günü yaklaştıkça firmanın ne duyuracağıyla ilgili daha fazla söylenti duyacağız gibi görünüyor. Apple ise o güne kadar bunların hiçbirini doğrulamayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.