Apple'ın Geliştiriciler Konferansı WWDC14, 2-6 Haziran'da düzenlenecek

Apple'ın Geliştiriciler Konferansı WWDC14, 2-6 Haziran'da düzenlenecek

Apple, Worldwide Developers Conference yani Geliştiriciler Konferansı'nı bu yıl 2-6 Haziran tarihleri arasında yapacağını duyurdu. San Francisco'da düzenlenecek etkinlik için biletlere bugünden itibaren başvurulabiliyor. Apple, Türkiye saatiyle 7 Nisan akşam 8'e kadar başvuruları almaya devam edecek.

WWDC'de 100'ün üzerinde teknik eğitimin 1000'in üzerinde Apple mühendisi tarafından verilmesi planlanıyor. Apple, WWDC'yi bu yıl ilk defa kadınların kod yazarlığını burslar ve diğer destek programlarıyla teşvik etmek amacıyla National Center for Women & Information Technology ile işbirliği içinde gerçekleştiriyor.

WWDC her ne kadar yazılım odaklı bir etkinlik olsa da, Apple, bundan önceki konferanslarda tutarlı olarak yeni ürünlerini tanıtmış olması, doğal olarak bu yönde beklentiler yaratıyor. Geçtiğimiz yıl Mac Pro'nun yeni tasarımını burada görücüye çıkaran Apple'ın bu yılki sürprizinin, uzun süredir beklenen akıllı saati iWatch olabileceği de söylentiler arasında.

Beş gün sürecek olan WWDC  dünyanın farklı bölgelerinden gelen geliştiricilere, iOS ve OS X'in geleceği hakkında bilgi sahibi olma ve son araç/teknolojilerle tanışma fırsatı sunuyor. Apple, bu yıl aynı zamanda konferans için öğrenci bursu veriyor. 200 öğrenciye konferansa bedava katılma şansı veren bursun başvuru detaylarını buradan görebilirsiniz.

wwdc 2014

7 Nisan'a akşamına kadar devam edecek bilet başvurularının sonuçları ise çekilişle belirlenecek. Bu yeni uygulamada, Apple'ın konferans için biletleri satışa çıkardığı andan itibaren iki  dakika içinde biletlerin tükenmesi etkisi olmuş gibi görünüyor.

Etkinliğin yalnızca Apple Design Awards ve State of the Union oturumları, WWDC sayfası üzerinden canlı yayınlanacak. Teknik oturumlarla ilgili videolarsa, hafta boyunca bu adreste paylaşılacak ve kayıtlı bütün geliştiricilere açık olacak.Detaylar ve başvuru için etkinliğin resmi sayfasını görmenizi tavsiye ederiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.