Google imzalı Field Trip ile telefonunuz şehri sizden önce keşfediyor

Google imzalı Field Trip ile telefonunuz şehri sizden önce keşfediyor

Google'ın sahip olduğu Niantic Labs'in geçtiğimiz Şubat ayında elden geçirip yeniden piyasaya sunduğu Field Trip, mekan keşfi konusunda telefonunuzla rolleri değişmenizi sağlıyor. Alışageldiğimiz mekan keşif uygulamalarından farklı olarak Field Trip, proaktif bir biçimde şehirde size yakın mekanlardan sizi haberdar ediyor. Uygulama bunun için sizin lokasyonunuzu ve oldukça zengin veritabanını kullanıyor.

Türkçe olarak kullanabildiğiniz uygulama aralarında Katalanca, Sırpça ve Korece'nin olduğu çok sayıda farklı dilde sunuluyor. Google'ın bu başarılı yerelleştirme uygulamasının arkasında ise seçkin yerel ortaklarla yaptığı işbirlikleri var. Şirket son olarak Türkiye'nin en popüler mimarlık platfromlarından Arkitera ile anlaştı. İşbirliğiyle Arkitera'nın mimarlık arşivi Arkiv'den seçilen, uygun yapılar Field Trip'le paylaşılıyor.

Field Trip ekranFiedl trip 2Fiedl trip 3

Uygulamada Arkiv dışında Daily Secret, harbiyiyorum.com gibi dijital şehir rehberlerinin içerikleri Türkçe veya İngilizce olarak sunuluyor. Uygulama, içeriklerin bir dilden diğerine çevirisini de yapabiliyor. Field Trip'te bireysel kullanıcıların da mekan incelemeleri de yayınlanıyor.

Field Trip, fark etmeden yakınından geçtiğiniz  mekanlarla ilgili pop-up kartlar ya da sesli uyarılar göndermek üzere tasarlanmış. Uygulama ne sıklıkta uyarı almak istediğinizi size bırakıyor. Sesli uyarıları seçerseniz mekanın adı ve kısa bir tarifini duyuyorsunuz, bu seçeneği sadece kulaklık taktığınız zamanlar için ayarlayabiliyorsunuz.

Field Trip, restoran incelemeleri ve indirim bilgilerini sizinle paylaşıyor. Tarihi mekanların incelendiği kartların da yardımıyla uygulama, hem yerli hem de turist kullanıcıların ilk kaynağı haline getirebilir.

Field Trip'in Google'un seyahat uygulamalarıyla farklılaştırmak istediği Google Glass versiyonu da bulunuyor. Uygulamaya geçtiğimiz ay sonunda sesli komut özelliği gelmişti.

Uygulamaya giriş yapmak için Google hesabınızın olması yeterli. İncelemek isterseniz iOS versiyonunu  buradan, Android versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.