Foursquare'in Robin'i, Swarm yayınlandı

Foursquare'in Robin'i, Swarm yayınlandı

Kısa bir süre önce iki ayrı uygulamaya bölüneceğini duyuran Foursquare'in diğer yarısı Swarm yayınlandı. Foursquare'in arkadaşlarınızla bağlantı kurmak ve bir araya gelmek için tasarladığı Swarm'un hem iOS hem de Android versiyonları dün gece açıldı.

Foursqure'in uygulamayla ilgili küçük bir göndermesi de var, Foursquare Batman, Swarm ise Robin olarak adlandırılıyor. Gönderme yazının sonunda verdiğimiz linkte.

Halihazırda Foursquare uygulaması kullanıcısıysanız, Swarm'u indirdiğinizde hiçbir kayıt vs işlemine gerek duymadan uygulamayı kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Hesap bilgileriniz ve geçmiş aktiviteleriniz Swarm'a aktarılmış olarak geliyor.

Foursquare'in check in özelliğinin de önceden belirtildiği gibi Swarm'a taşındığını görmek mümkün. Swarm, oldukça hedefe yönelik ve basit bir uygulama olmasıyla dikkat çekiyor.

Foursquare'in Swarm'la birlikte gelen en önemli yeniliği civar paylaşımı (neighbourhood sharing): Uygulama sayfasının en tepesindeki turuncu renkli ve sürüklediğinizde griye dönen bölüm. Civar paylaşımını açtığınızda arkadaşarınız sizin yakın civarlarda olup olmadığınızı görebiliyorlar. Eğer arkadaşlarınız da bu özelliği açık olarak kullanıyorsa, size yakın yerlerdeyken, check-in olmalarına gerek duymadan, Swarm sizi bundan haberdar ediyor.. Uygulama size bunun için anlık iletiler de gönderebiliyor, isterseniz.

swarmapp swarm ekran

Swarm böylelikle, Foursquare'le popüler check-in özelliğini anlamlı bir hale getiriyor.  Swarm yaygınlaştıkça, kalabalık buluşmalar ya da sosyal organizasyonlar düzenlemek için gerçekten kullanışlı bir uygulama haline geldiğini görmek mümkün.

Uygulamanın Nearby Plans bölümü, aynı şehirdeki arkadaş gruplarının gün içindeki planlarını paylaşmaları için tasarlanmış. Örneğin bir arkadaşınız Taksim'e ya da Kadıköy'e giderken Nearby Plans'e yazması halinde sizi de bunu görüyor ve ilgilenip ilgilenmediğinizi belirtebiliyorsunuz. İlgileniyorsanızi birlikte organize olabiliyorsunuz. Başka bir şehire gittiğinizde oradaki arkadaşlarınızı tek tek aramak yerine yalnızca Swarm açmanız yeterli olabilir.

Değişiklikle birlikte dün güncellenen Foursquare'in geçiş dönemi ise hala devam ediyor. Uygulamanın tamamen yenilenen halini bu yaz görebileceğimiz belirtiliyor.

Swarm'u indirmek isterseniz iOS için buraya, Android için buraya (linke dikkat ederseniz Robin'i kolaylıkla görebilirsiniz) gitmeniz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.