"Doğal reklam fabrikası" Niche 2,5 milyon dolar yatırım aldı

nicheBuzzFeed, Huffington Post ve YouTube'un eski çalışanlarının kurduğu Niche, sosyal medya ünlüleri ve kurumsal şirketler arasında köprü kuran bir girişim. Geçtiğimiz sonbaharda açılan New Yorklu genç start-up, kısa sürede Vine ve Instagram'ın en büyük reklamverenlerinden biri haline geldi.

Niche'nin portföyündeki 2,500 sosyal medya starının toplam 507 milyonun üzerinde takipçisi var. Niche şimdiye kadar alarında Procter and Gamble, General Electric, American Eagle Outfitters ve NFL gibi dev isimlerin olduğu 70 markayla reklam kampanyaları düzenledi.

Bu başarısıyla göz dolduran Niche, CNN'in haberine göre, bugün 2.5 milyon dolar yatırım aldı. SoftTech'in öncülüğündeki yatırım turuna, Lere Ventures, SV Angel, Advancit Capital, William Morris Endeavor, Kevin Colleran, Gary Vaynerchuk ve tohum yatırımcısı Box Group katıldı.

Niche'nin 'yaratıcılar' (creators) adını verdiği sosyal medya yıldızları, kendi hesaplarında markaların mesajları doğrultusunda Vine, YouTube videoları yapıyor, Instagram fotoğrafları yayımlıyor veya diğer sosyal içeriğini takipçileriyle paylaşıyorlar. Markalar tarafından onaylanan bu içerikler, doğrudan marka tarafından iletilmediği için izleyiciler tarafından daha fazla ilgiyle karşılanabiliyor.

Örneğin NFL için hazırlana bu Vine videosu 58,000'den fazla kişi tarafından beğenilmiş ve 23,000 kişi tarafından paylaşılmış.

Bu gibi kampanyaları sayesinde büyük ilgi gören Niche, kuruluşundan bugüne 1,5 milyon dolar gelir yaratmış. Kampanyalarında rol alan 500 küratörüne ise 650,000 dolar ödemiş.

Kendini bir doğal reklam fabrikası olarak tanımlayan Niche'nin ana sayfasına gittiğinizde, her biri milyonlarca kullanıcıya ulaşan yeni nesil ünlüleri görebiliyorsunuz. Ünlülerin büyük bir çoğunluğunu ergenlik dönemindeki gençler oluşturuyor. (Bu yönüyle Niche, sık sık gündeme gelen gençlik ve şöhret tartışmalarının merkezinde de yer alabilir gibi görünüyor...)

Niche'yi incelemek isterseniz burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.