Foursquare iki uygulamaya bölünüyor!

Foursquare iki uygulamaya bölünüyor!

foursquare Foursquare, uzun bir sessizliğin ardından önemli bir değişim haberiyle yeniden gündemimizde: Foursquare bölünüyor. Şirketin resmi blogunda yayımladığı habere ve kurucusu Dennis Crowley'in The Verge'e verdiği röportaja göre Foursquare, check'in fonksiyonunu Swarm adında ayrı bir uygulamaya taşıyor.

Açıklamada Foursquare'in de bir "metamorfoz" sürecinden geçeceği belirtiliyor. Kullanıcılar check-in'lerini Swarm üzerinden yapmaya devam ederken, Foursquare yerel arama ve keşif fonksiyonuna odaklı olarak değişecek.

swarmFoursquare tarafında yapılan açıklamada Swarm'ın, arkadaşlarıyla en kolay ve hızlı biçimde bağlantı kurmak isteyen kullanıcılar için tasarlandığı söyleniyor. Foursquare ise keşif odaklı olarak, en iyi mekanları öğrenmek ve bulduklarını paylaşmak isteyen kullanıcılara hitap edecek. Açıklamada her iki uygulamanın birlikte sorunsuz bir biçimde çalışacak şekilde geliştirildiği belirtiliyor.

Değişikliğin Foursquare'in "gerçek dünyanın Google'ı haline gelme" vizyonuyla örtüştüğünü ve bu yönde oldukça önemli bir adım olduğunu söyleyebiliriz.

swarm_group

Foursquare, yakında çıkacak olan Swarm'ı şöyle açıklıyor: "Swarm'la hangi arkadaşlarınızın yakında olduğunu kolaylıkla arayabilir, etrafta birşeyler içmek isteyen birileri var mı örenebilir ya da kendiniz birşeyler yapmak isterseniz bunu paylaşabilirsiniz (bugün Foursquare üzerinde yaptığınızda daha kolay ve hızlı bir biçimde)."

Swarm'ın gelecek haftalarda iOS ve Android cihazlardan erişilebilir olacağı belirtiliyor. Uygulama çıktığında haberdar olmak için swarmapp.com'a gidip kaydolmanız yeterli.

Peki check-in gibi belki en popüler fonksiyonundan yoksun bir Foursquare ne olacak? Foursquare'e göre, bugün yaptığımız lokal aramalar - yani etrafımızdaki mekanlarla ilgili yaptığınız aramalar-  bir zamanlar Sarı Sayfalar'da yaptığımız aramaların dijital versiyonuna benziyor. Ancak bunun değişmesi gerekiyor çünkü Foursquare'e göre, lokal aramalar kişilere göre özelleştirilebilmeli. Sadece yabancıların değil, lokal uzmanların görüşlerini baz almalı.Uygulama, sadece "en yakın benzin istasyonu nerede?" sorunuza değil, "bana harika bir akşam yemeği mekanı söyle" gibi sorulara da cevap verebilmeli.

Şirket tarafından yapılan açıklamada bu yaklaşımla geliştirilen yeni, keşif odaklı Foursquare'in bu yaz sonuna doğru piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

Görsel Kaynak: The Verge

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.