Marka iletişimi için içerik üretmek ve paylaşmak kadar markanın takipçilerini dinlemesi ve anlamlandırması da büyük önem taşıyor. Her ne kadar Facebook ve Twitter sosyal medyanın iki önemli oyuncusu olsa da Facebook'ta kullanıcıların paylaşımlarının dışarıdan anlık takip edilememesi, Twitter'ı markaların gözünde bir adım öne çıkarıyor.
Twitter'da takipçilerini dinlemek isteyenler için yakından tanıdığınız girişimlerden Monitera, Lemon Analysis'le birlikte yeni bir ürünü tanıttılar; Socialdeep.
Twitter'da yapılan genel konuşmalardan ziyade markayı takip edenlerin konuşma odaklarını ve demografik özelliklerini gösteren Socialdeep, bu yönüyle markalara gerçek zamanlı pazarlamanın da kapılarını açıyor.
Socialdeep takipçilerin o an konuştuklarını paylaşmaktan öte takipçileri demografik yapılarına göre ayırıyor; Cinsiyet ayrımından il bazında kırılıma kadar detayları görebilmek mümkün. Aktif / pasif kullanıcı, bazı pazarlama müdürlerinin başını ağrıtacak olsa da renklendirilmiş grafikle detaylı görebilmek süreci daha yakından tanımayı sağlıyor.
Socialdeep'in tüm grafiklerini buraya koymak mümkün olmasa da sunduğu bilgilerin görsel zenginliğiyle dikkat çektiğini paylaşmakta yarar var. Demografik bilgileri hali hazırda paylaşan Socialdeep, markanın sosyal medyada rekabet durumunu da farklı bir açıdan ele almış. Markanın takipçilerini rakibiyle karşılaştırarak, ortak takipçi sayısından sadece sizin markanızı takip eden takipçi sayısı fazla kişilere kadar bilgiler sunabiliyor.
Markanızı takip eden önemli kişileri de sunmasıyla adeta Twitter için müşteri ilişkleri yönetimini tamamlamış oluyor; böylece en fazla alışveriş yapan müşteri gibi önem verilmesi gereken kullanıcılar ortaya çıkıyor. Socialdeep'in dikkat çeken başka bir özelliği de sizinle daha önce paylaştığımız sosyal medyada paylaşım için en uygun zamanlama konusuna getirdiği kişilleştirilmiş çözüm.
Atılan tweetlerin aldığı etkileşimleri takip eden Socialdeep, markaya özel en uygun zaman dilimlerini belirliyor. İçeriğe bağlı alınan etkileşimler değişkenlik arz etse de genel eğilimi görmek açısından farklı bir bakış sunuyor. Ayrıca takipçilerin mobil - web kullanımından kullandığı cihaz türüne kadar göstermesiyle içeriğin zamanlaması haricinde içerikten yapılacak yönlendirme konusunda da önemli bir bilgi sunmuş oluyor.
Webrazzi'nin Twitter hesabını test ettiğimiz Socialdeep'te sunduğu bilgilerden sadece aldığı etkileşim oranlarını karşılaştırabildik burada bilgilerin biraz geciktiğini belirtmekte yarar var. Böyle bir demografik bilgiyi Twitter sunmazken Socialdeep'in nasıl sunduğu konusunda girişimin paylaştığı bilgiye göre şu an 200 milyon kişi, 600 milyon tweet ve 1,4 milyar ilişkiyi analiz ediliyor. Kişilerin tweet atma zamanı, kullandığı kelimeler gibi girdiler analiz edilerek de demografik bilgileri kümelemeyle çıkarılıyor.
Twitter'ın içerik analizini yapabilmek için GNIP'i satın alması ve Apple'ın Topsy'yi satın almasının nedenlerini düşündüğümüzde, Twitter'ın içeriğini analiz etmek için uzun bir yolu olduğuna ve bu analizin önemini bir kere daha anlamış oluyoruz. Socialdeep bu yönüyle ilginizi çekiyorsa testte olsa online ölçümle yapılmadığını sadece demoyla bu bilgilere ulaşabileceğinizi paylaşarak bu adresten ulaşabileceğiniz belirtelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap