Facebook Login, artık anonim olarak da kullanılabilecek

Facebook Login, artık anonim olarak da kullanılabilecek

Facebook'un 3 sene sonra ilk kez düzenlediği f8 Geliştirici Konferansında sahneye ilk olarak şirketin CEO'su Mark Zuckerberg çıktı.

Facebook'un mobil vizyonundan bahseden Mark, hemen sonrasında 'Facebook Login'e anonimlik özelliği eklediklerini duyurdu.

İnsanların 'Facebook Login' kullanarak üçüncü parti site ve uygulamalara giriş yaparken çekindiklerinden bahseden Mark, yeni duyurdukları anonim olarak login olma özelliği ile kullanıcılarının bu çekincelerinin önüne geçmek istediklerini paylaştı.

Bu yenilikle beraber kullanıcılar; üçüncü parti site ve uygulamalara Facebook ile giriş yapmadan önce kimlik bilgilerini paylaşmadan söz konusu site ya da uygulamayı deneyebilecek. Ayrıca bu yeni anonim login özelliğiyle beraber kullanıcılar paylaşacakları kişisel bilgiler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olacak.

faceook-ananim-login

Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi kullanılar; bundan sonra uygulamalarla kişisel bilgilerini paylaşırken daha detaylı olarak hangi bilgilerini uygulamaya verip veremeyeceğine karar verebilecek.

Diğer yandan kullanıcılar anonim olarak uygulamaya giriş yapsalar da Facebook her bir kullanıcı için tekil olan yazılımsal bir değişkeni (unique ID) uygulamayla paylaşacağı için kullanıcılar uygulamayı deneyimlerlerken herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmayacak. Böylelikle kullanıcılar, diledikleri an uygulamayla kişisel bilgilerini paylaşıp uygulamayı kullanmaya aynı yerden devam edebilecek.

facebook-anonim-detay-kontrol

Zuckerberg daha sonra sahneye detayları aktarması için Parse kurucu ortağı Ilya Sukhar'ı davet etti. f8 Developer Conference hakkındaki canlı bloglama yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.