Çevrenizde kimlerin olduğunu check-in yapmadan gösteren arkadaşlık uygulaması: Mingleton

Çevrenizde kimlerin olduğunu check-in yapmadan gösteren arkadaşlık uygulaması: Mingleton

Sosyal ağların asıl amaçlarının dışında kullanılması herkesin malumu; sosyal ağların temelinde yeni insanlarla tanışmak olmasına karşılık mekan keşif uygulaması Foursquare'in ülkemizdeki yeri daha farklı.

Yemek ve mekan ile ilgili fotoğraf yüklemek yerine kendi fotoğraflarını yükleyenler, mekanda olmadan check-in yapıp yeni insanlarla tanışmak isteyenler için yeni bir uygulama çıktı; Mingleton.

Amacına uygun kullanılan uygulamalardan olan Tinder'ı andıran Mingleton kullanıcıların karşılıklı beğenmesinden sonra tanışmalarını sağlıyor. Tinder'dan farklılaştığı noktaysa iBeacon alt yapısıyla kullanıcıların sadece aynı mekanda olmasını kontrol ediyor. Yani Foursquare ile uğraşmayın Mingleton'a herkes yeni insanlarla tanışmak amacıyla giriyor.

mingleton-ekran-goruntus

Şu an benim aklıma gelmişti diyen girişimciler için üzgünüm Mingleton'dan çok daha öncesinde Catalyst tam da bu amaçla yola çıkmıştı. Mingleton'un farklılaştığı iBeacon teknolojisi aslında gelecek dönemde Ümit'in Apple yeni duyurduğu iBeacon ile kapalı alanlarda yerinizi tam olarak bilecek, etkileşim sağlayabilecek yazısında belirttiği gibi pazarlamanın ötesinde yeni iş modellerine de ilham verecek gibi görünüyor.

Mekanda check-in yapmadan, yakında olan kullanıcıların birbirini bulmasını sağlayan uygulamada çekim alanı 50 metre. Bir başka deyişle kafanızı kaldırsanız görebilirsiniz ama telefondan başımı kaldıramıyorum diyorsanız Foursquare'den Mingleton'a adım atabilirsiniz. Adım atmadan önce belirtmekte yarar var Mingleton iOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor ve Türkiye mağazasında henüz açılmadı.

Google haritaların App Store  Türkiye mağazasında bulunmamasından dolayı zaten ABD mağazasına kayıtlıyım diyenler uygulamayı buradan indirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.