Tasarımını yenileyen Twitter, Facebook'un izinde

Tasarımını yenileyen Twitter, Facebook'un izinde

Yılın başında yeni tasarımını devreye alan Twitter tasarımını baştan aşağı tekrar mı yeniliyor? haberinde yer aldığı gibi tasarımını tamamen yenilediğini blogundan paylaştı. Seçili kullanıcıların geçtiği yeni tasarımla ilgili paylaşılan bilgiler arasında birkaç hafta içerisinde tüm kulllanıcıların geçeceği bilgisi de yer alıyor.

Twitter'a yeni üye olan kullanıcıların yeni tasarımla başlayacağı belirtilirken, akıllara yeni çeyrek raporu yaklaşan Twitter'ın üye sayısını artırmak için böyle bir yolu seçmiş olma ihtimali geliyor. Hatırlayacağınız üzere Twitter geçtğimiz çeyrekte üye sayısı artışında düşüklük nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. twitter-yeni-tasarim

Daha önce sızan görüntelerden farklı olmayan Twitter'ın yeni tasarımında, profil sayfasındaki değişimle Facebook'a yaklaşmış. Görsel odakta profil sayfasında yaşanılan değişimde solda yer alan Kimi Takip Etmeli bölümü sağa alınarak adeta Facebook'un sağ reklam alanları da oluşturulmuş.

Yeni tasarımında Best Tweets,Pinned Tweet, Filtered Tweets özelliklerini de açıklayan Twitter profili inceleyen kullanıcılara daha fazla bilgi sunmayı hedefliyor. Best Tweets'te etkileşimi en yüksek tweetler daha büyük görünürken, Pinned Tweets kullanıcının seçtiği tweeti ön plana çıkarıyor. Filtered Tweets'te Twitter'ın şu an için bazı profilde kullandığı yanıtlanmış içerikler sekmesinin de yer aldığı kırılımlarla tweetler arası gezinme kolaylaşıyor.

İncelemek isteyenler için Twitter'ın paylaştığı yeni tasarıma geçen isimlere değinerek yazıyı bitirelim @zacefron@channingtatum@nikosaliaga@flotus.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.