Google'ın giyilebilir teknolojilere yönelik Android SDK'sı iki hafta içinde yayınlanacak

Google'ın giyilebilir teknolojilere yönelik Android SDK'sı iki hafta içinde yayınlanacak

Google, önümüzdeki iki hafta içinde, üçüncü parti geliştiricilerin, giyilebilir teknolojilerde kullanılacak Android platformuna uygulamalar geliştirmelerini sağlayacak bir yazılım SDK'yi piyasaya sürecek.

Açıklama Google'ın Andorid, Uygulamalar ve Chrome'dan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sundar Pichai'den geldi. Pazar günü SXSW'da John Battelle  ile birlikte katıldığı bir panelde Pichai: "Önümüzdeki iki hafta içinde Android için ilk geliştirici SDK'sını piyasaya süreceğiz" dedi.

Giyilebilir teknolojilerin evrimini akıllı telefon devrimine benzeten Pichai, amaçlarının Android'i akıllı telefon ve tabletlerin ötesinde çok ekranlı dünyaya taşımak olduğunu da ekledi.

Pichai, panelde Chromecast'le ilgili de bir haber verdi. Pichai'nin açıklamasına göre, Chromecast önümüzdeki birkaç hafta içinde Amerika dışındaki pazarlarda satışa sunulacak.

Giyilebilir teknolojiler bir süredir teknoloji etkinliklerinin en gözde konuları arasında, SXSW de istisna değil. Yeni teknolojiler geliştiriciler için yeni fırsatlar getiriyor, en son bu tip bir dönüşümü mobil uygulamalarda yaşamıştık. Zira, Pichai de özellikle giyilebilir aygıtlardaki güçlü ve küçük sensörlerin Android'e sağlayacağı potansiyelin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Bununla birlkte Pichai, panelin soru cevap kısmında, yeni SDK'nın sadece akıllı saatler için olmadığını da belirtti. 

Google'ın akıllı saatler için  işletim sistemini bu ay sonunda piyasaya sürmesi bekleniyor. Söylentilere göre şirket LG ile bir akıllı saat üretimine girişti ve cihazın Haziran ayındaki Google I/O Conference'ta lansmanı yapılması bekleniyor.

Pichai, panelde Google'ın Chromecast'iyle ilgili planlarına da değindi. Chromecast, önümüzdeki haftalar içinde Amerika dışındaki birçok ülkeye geliyor. Böylelikle Chromecast'in Birleşik Krallık ve Avustralya'da satışa sunulacağı söylentileri de doğrulanmış oldu. Buna karşın Pichai, birçok yeni ülkenin tam olarak nereleri kapsadığını açıklamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.