İnternetten yapılan kartlı ödemeler yüzde 37 arttı, 35 milyar TL oldu

bkmsunum3Webrazzi E-Ticaret '14'ün ikinci oturumunda BKM CEO'su Soner Canko ile PayU Türkiye CEO'su  Yunus Emre Güzer "İnternetten Yapılan Kartlı Ödemelerde Son Durum ve Yeni Gelişmeler" başlığı altında bilgiler paylaştı. Oturumda 2013 yılında Türkiye'de internet ekosisteminde gerçekleşen kartı ödemeler, kullanıcıların internetten ödeme yaparken en çok kullandığı hizmetler ve BKM Express ile PayU'nun ortaklığı konuşuldu.

Türkiye'de internetten yapılan kartlı ödemelerin hacminin 2011 yılında 19 milyar TL, 2012 yılında 25 Milyar TL olurken 2013 yılında yüzde 37 ile artış göstererek 35 milyar TL'ye ulaştığı Soner Canko'nun paylaştığı ilk dikkat çeken veri oldu. 2012 yılı ile 2013 yılına "Tüm Kartlı Ödemeler Yıllık Artışı" başlığı altında baktığımızda ise yüzde 18 artış olduğu paylaşılan bir diğer bilgi.

bkmsunum1

Her 3 karttan biri internetten ödemede kullanıldığı ve  2012’de 17 milyon tekil kart kullanılırken 2013’te ise bu sayının 19 milyon adet olduğu oturumda paylaşıldı. İnternetten yapılan ödemelerin 2013 yılı sektörel ciro dağılımına baktığımızda Hizmet Sektörü 6,8 milyar TL ile birinci, Elektronik 5,9 milyar TL, Havayolları'nın 5,7 milyar TL ciro ile üçüncü görünüyor. Sektörlerde kullanılan tekil kart sayısı bazındaysa Hizmet Sektörü 8,7 milyon, Elektronik 4,9 milyon, Havayolları 3,9 milyon kart ile üçüncü sırada yer alıyor. 2013'te 19 milyon tekil kart kullanıldığının bilgisini tekrar paylaşalım.

bkmsunum2

BKM Express'in gelişimine baktığımızda, 2012 yılının Haziran ayında 9 banka ve 5 işyeri ile kullanıcıların hizmetine açılan servisin PayU Türkiye ile Haziran 2013'te işbirliği yaparak kullanıcılara sunduğu desteği arttırdığını görüyoruz. Mevcut durumda 250 bin kullanıcıya ulaştığı, BKM Express'te ortalama sepet tutarının 170 TL olduğu ve servisin mevcut durumda 580 web sitesi ile anlaşmalı olduğu oturumda aktarılan BKM Express'le ilgili bir diğer önemli bilgi oldu.

BKM Express'in ürün ve fiyat kıyaslama servisleriyle birlikte işbirliği içine girdiği ve ilk anlaşmanın akakce.com ile yapıldığı gelecek aylarda diğer servisleriyle birlikte bu anlaşmlarının genişletileceği Soner Canko'nun verdiği özel bilgiler arasındaydı. BKM Express'in 2014 planları içerisinde ise mobil cüzdan olarak fiziksel mağazalrda da kullanılabilmesi Aralık ayına doğru yayına çıkması planlandığı ve servisin bu hamleyle ''offline'' olarak adlandirebileceğimiz fiziki mağazalara ve müşterilere ulaşmayı amaçladığı aktarılan planlardan bir tanesiydi. PayU Türkiye ile BKM Express'in yaptığı işbirliğinin konusunda ise kullanıcılara sunulan katma değerli servisleri arttırmak ve daha fazla kullanıcıya ulaşarak hizmet kalitesini ve müşteri kitlesinin çeşitlilik kazanmasına yönelik hamleler yapılacağı anlaşmayla hedeflenen gelişmeler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.