Avrupa'da büyümeye devam eden Yandex, Berlin ofisini açtı!

Avrupa'da büyümeye devam eden Yandex, Berlin ofisini açtı!

Yandex, kısa süre önce basın sayfalarında paylaştığı bültenle Berlin ofisini açtığını duyurdu. Dünya çapındaki on altıncı, Avrupa'da ise üçüncü ofisi olan Berlin'de Yandex ağırlıklı olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarını yürütecek.

İsviçre Lucerne'deki ofisi gibi satış ve pazarlama çalışmalarıyla uğraşmayacak olan Berlin ofisinin ilk işinin Yandex Haritalar servisini küresel hale getirmek olduğu paylaşılmış.

Ağırlıklı olarak yazılım ve tasarımcılardan oluşan toplam 130 kişinin çalışacağı bir alana sahip olan Yandex'in Berlin ofisi için açılmış iş ilanlarını buradan inceleyebilirsiniz. 

berlin-yandex

İnternet ve Bilişim teknolojileri alanında Avrupa'nın en önemli bağlantı noktalarından biri konumundaki Berlin'in seçimi Yandex için çok zor olmamıştır diye düşünüyorum. Yandex'in de gelmesiyle Berlin, bu alandaki iddiasını bir adım daha güçlendirmiş oldu.

Rusya'dan çıkan Yandex, kültürel olarak kendine yakın Ukrayna gibi ülkelerden sonra küresel büyüme planına Türkiye'den başlamıştı. Geçtiğimiz 2 yılda Türkiye'de çok ciddi bilinirlik yakalayan Yandex'in genişleme planına yönelik olarak Berlin ofisinin çok mantıklı bir hareket olduğunu söyleyebiliriz.

Tabii ki Yandex'in Berlin ofisini açması Almanya pazarına girmesi anlamı taşımıyor. Ancak Yandex'in yayılacağı bir sonraki ülke hakkında bir ipucu veriyor.

Şu aşamada Yandex Türkiye ekibinden Berlin'e kimsenin geçmesini bekleyemeyiz. Fakat Yandex Almanya pazarına açılmayı değerlendirdiğinde Türkiye'de Yandex'i vareden ekibin, Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Almanya'da aktif rol oynayabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.