Kariyer.net, İşteSosyal'e ortak oldu

İlk olarak 2011 yılında tanıttığımız sosyal iş ağı uygulaması İşteSosyal'e Kariyer.net ortak oldu. Yonja medyanın kurucusu olduğu İşteSosyal, genç nüfusa sahip ülkemizde yenilikçi modeliyle kısa sürede Türkiye’de yayınlanan 100 binden fazla iş ilanını paylaşarak ilgiyi üzerine çekmişti.

Ortaklık sonucunda Kariyer.net, İşteSosyal aracılığıyla Facebook kullanıcılarına ulaşmış olacak. LinkedIn sosyal ağdan kariyer sitesine doğru ilerleyen yol haritasında, ülkemizden Kariyer.net'in sosyal ağlar odağında  İşteSosyal'e ortak olması önemli. İşverenler Facebook üzerinden markalarını tanıtabilecek ve hedefledikleri tüm adayları, uygun iş ilanlarından haberdar edebilecek.

Yapılan ortaklıkla ilgili hisse oranları ve miktarla ilgili rakam paylaşılmazken iki şirketin ortaklığından doğacak sinerji için Facebook'un ülkemizdeki kullanımına bakmak yeterli olabilir. Geçtiğimiz günlerde sizinle paylaştığımız Facebook'un 10.yılı infografiğinde de yer aldığı gibi Türkiye'de 30 milyondan fazla kullanıcı bulunuyor.

Yusuf Azoz - Kariyer.net
Yusuf Azoz - Kariyer.net

Büyük ölçekteki şirketlerin Facebook'ta İK sayfalarını açtıklarını ve buradan iş ilanlarını paylaştığını ve reklam yapmaya başladığını düşündüğümüzde, birlikteliğin nasıl faydaya ulaşacağı daha da net görülmüş olur.

Konuyla ilgili Kariyer.net CEO'su Yusuf Azoz'un paylaşımından da bu nokta kolaylıkla anlaşılacaktır; "Yeni nesil trendi olan sosyal ağların işe alımdaki etkisini fark ederek işverenlerin gelecek vadeden adaylarla tanışmak, onları ikna etmek ve iletişim kurmak için sosyal medyayı kullanarak işe alım konusunda stratejiler geliştirmeleri gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz".

istesosyal-ekran-goruntusu

Kariyer.net’in entegrasyonuyla firmalara ait tüm iş ilanları, şirketlerin Facebook sayfasına yerleştirilen kariyer sekmesi altında listeleniyor. Adaylar; şirketlere ait bilgi ve fotoğraflara ulaşabiliyor, şirkette çalışan arkadaşlarını görebiliyorlar.

İş İlanlarını şirketlerin hedeflerine uygun tüm Facebook kullanıcılarına anında ulaştırmayı hedefleyen İşteSosyal, firmaların adayları deneyimlerine, sektörüne ve pozisyonuna göre hedeflemelerine ve firma tanıtımı yapmalarına da olanak sağlayacak hizmetler sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.