Yahoo'nun satın almak istediği, Türkiye'de kapanıp açılan Dailymotion 2013 yılını nasıl geçirdi?

Geçen bir yılın ardından şirketlerin değerlendirme paylaşımları devam ediyor.
Yahoo'nun satın almak istediği, Türkiye'de kapanıp açılan Dailymotion 2013 yılını nasıl geçirdi?

dailymotion-logoGeçen bir yılın ardından şirketlerin değerlendirme paylaşımları devam ediyor. Nisan ayında Yahoo'nun almak istediği ama Fransa hükümetinin izin vermediği, Kasım ayında ülkemizde kapatılıp sonra yeniden açılan Dailymotion 2013 yılına ait istatistiklerle dolu bir video yayınladı.

Küresel verilerin yanında Türkiye odağında istatistiklerinde yer aldığı raporda dikkat çeken rakamlar mevcut. Fransa'da 3,78 milyar izlenmeye ulaşan Dailymotion'ı ABD ve Türkiye takip ediyor. ABD 3,19 milyar video izlemesiyle yer alırken Türkiye 1,2 milyar videoyu Dailymotion üzerinden izlemiş.

Türkiye'nin yüzde 58'inin Dailymotion'a eriştiğini belirten 2013 değerlendirmesini 1,2 milyar izlenmeyle birlekte değerlendirdiğimizde, ortalama bir kullanıcı yılda ortalama 90'dan fazla videoyu Dailymotion aracılığıyla izlemiş. Fransa merkezli girişim yılın genel değerlendirmesini yaptığı raporda en çok izlenilen kategorilere kadar detaylı paylaşımda bulunmuş.

Rakamlardan baktığımızda Dailymotion 18 farklı dil seçeneği ve 35 farklı ülke için hazırlanmış özel sayfasıyla küresel anlamda önemli bir oyuncu olduğunu belirtirken Yahoo'nun neden ilgilendiği daha yakından anlaşılmış oluyor. 120 milyon kullanıcıya sahip Dailymotion'da 31 Aralıkta 55 milyonuncu video kullanıcılar tarafından yayınlanmış.

dailymotion-istatistik

Yahoo'nun görüşmeler sonucunda satın alamadığı Dailymotion'un Birleşik Krallık'taki reklam satışlarını üstlendiğini ve teknolojik gelişmeler için destek verdiğini de paylaşalım. 55 milyon videoya ulaşan Dailymotion'da 60 saniyede yüklenen videoların uzunluğuysa 2,5 saat olarak belirtiliyor. Videoların toplam uzunluğu 125 bin gün veya 342 yıl yapıyor yani tüm videoları izlemek isteyen bir insanın ömrü yetmiyor.

Oluşturulan içeriğin haricinde izlenme sayısıyla da dikkat çeken girişim merkezi olan Fransa'da en fazla izlenme sayısına ulaşıyor. Ülkesinde 3,78 milyar izlenmeye ulaşan  Dailymotion Türkiye'de 1,2 milyar izlenmeye, Almanya'da 682 milyon izlenmeye ulaşıyor. Rakamlar Türkiye pazarının Dailymotion için ne kadar değerli olduğunu göstermek için yeterli görünüyor.

dailymotion-yas-araligi

Türkiye'de nüfusun yüzde 58'ine ulaştığını belirten Dailymotion, kadın ve erkek kullanıcılarının yüzdeleriyle birlikte yaş aralıklarını da paylaşıyor. Kadınların yüzde 47'yi oluşturduğu Dailymotion'da 25 -44 yaş aralığındaki iki grup yüzde 70'e yakın bir topluluğu oluşturuyor. Yaş kırılımlarının haricinde izleyicilerin Facebook ve Twitter kullanım oranlarını da açıklayan Dailymotion'da Facebook yüzde 90 oranla dikkat çekiyor.

Film & TV kategorisinin yüzde 25'le en çok izlenilen kategori olarak yer aldığı raporda, ikinci kategori yüzde 18'le müzik olmuş. Klip izleme alışkanlığının yanında müzik dinleme platformu olarakta kullanıldığını düşündüğümüzde ülkemizde müzik dinleme platformları için önemli bir pazarın işareti niteliğinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.