Garanti Bankası, Cep Şubesi iOS uygulamasına kurumsal hesapları da dahil etti

Garanti Bankası, Cep Şubesi iOS uygulamasına kurumsal hesapları da dahil etti

Garanti Bankası dün Cep Şubesi iOS uygulamasına yaptığı güncellemeyle kurumsal banka hesapları için destek sunmaya başladı. Güncellenen iOS uygulamasıyla artık hem bireysel hem kurumsal hesaplar uygulama üzerinden yönetilip işlem yapılabilecek.

Kurumsal hesaplar için çok kullanışlı olacak özellikler de bu fırsatla uygulamaya dahil edilmiş. Bir örnek vermek gerekirse bir şirket yöneticisinin onaylaması gereken bir para tranferi için onay isteği telefonuna bildirim olarak düşebilecek. Bu şekilde telefonuna düşen onay isteğini gören yönetici yine uygulama içerisinden onay işlemini tamamlayabilecek. 

garanti-bankasi-kurumsal-odemeler garanti-bankasi-kurumsal-onay garanti-bankasi-kurumsal-1

Yapılan güncelleme ile birlikte kurumsal hesaplar dışında bireysel müşteriler için de birçok geliştirme yapılmış. Çek senet görüntüleme, stopaj vergisi ödeme, para transferleri ve ödeme bildirimleri gibi özellikler bireysel kullanıcıların kullanımına sunulmuş. 

Yurtdışındaki online bankacılık uygulamalarıyla ülkemizdeki durum karşılaştırıldığında daha önde olduğumuz sürekli kullanılan bir söylem. Ancak bankalar çalışmalarının neredeyse tamamında bireysel kullanıcıları hedefler durumda. Kurumlara yönelik mevzuatsal durumlar bankaların hali hazırda zor olan geliştirme süreçlerini uzatacak olsa da artık kurumsal uygulama tarafının da ön plana alınması gerektiğini düşünüyorum.

Bireysel kullanıcıların mobil bankacılığa aktarımı kadar kurumsal kullanıcıların da online'a dönüşümü sağlandığında klasik banka yapılarında da aynı dönüşümün gerçekleşmesi kaçınılmaz olacaktır.

Garanti Bankası müşterisi kurumsal hesap sahipleri güncellenen iOS uygulamasını App Store'dan indirip deneyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.