Toplu taşıma için gerçek zamanlı trafik bilgisi sunan TRAFI Türkiye'ye adım attı

Toplu taşıma için gerçek zamanlı trafik bilgisi sunan TRAFI Türkiye'ye adım attı

Ekim ayında 500 bin dolar tohum yatırım aldığını sizlerle paylaştığımız TRAFI, Türkiye pazarına adım attı. Kullanıcılarına gerçek zamanlı trafik verileri ile kapıdan kapıya destek veren bir yer tarifi uygulaması olan Trafi, geçtiğimiz yılın başında kurularak Litvanya’da hizmet vermeye başlamıştı.

Kullanıcılara toplu taşıma, taksi, bisiklet ve yaya yoluyla gerçekleştirilen ulaşım türlerinde, gerçek zamanlı trafik verilerini de göz önüne alarak rota önerileri sunan Trafi'yi kısaca toplu taşıma için trafik durumu diye özetleyebiliriz. 300 binden fazla kullanıcıya sahip 1 yaşındaki  girişimin neden İstanbul'a adım attığı konusunda cevapsa CEO ve Kurucu Ortaklarından Martynas Gudonavicius'tan geldi.

Martynas Gudonavicius'un sözlerinden İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir'de yaşanan trafik problemiyle birlikte nüfus yoğunluğunun Türkiye'ye adım atma konusunda önemli etken olduğu söylemek mümkün. Türkiye'yi önemli bir geri bildirim alanı olarak gören girişim, uygulamayı kullananların istekleri doğrultusu yönünde geliştirmelerin yapılacağını paylaşıyor.trafi-uygulama-ekran-goruntusu

Gerçek zamanlı trafik verileri ile kapıdan kapıya destek veren bir yer tarifi uygulaması olan TRAFI, kullanıcılarına toplu taşıma yoluyla gerçekleştirilen ulaşım türlerinde gerçek zamanlı trafik verilerini de göz önüne alarak güzergah ve toplu taşıt önerileri sunuyor. Ülkemizde kullanımı yüksek olan Foursquare'in API'ı üzerinden çalışan uygulama, adres bilgilerini buradan elde ettiği için sorgu sonuçlarını kolaylıkla çıkarıyor.

Kullanıcıya yaptığı sorgudan sonra Trafi'nin ana odak noktası olan  metrobüs, otobüs, vapur, tramvay ve metro olmak üzere toplu taşıma taşıtlarına ait bilgiler ekranda isimleri, ortalama seyahat süreleriyle sunuluyor. Haritada bulunduğu yeri göstermenin yanından kaç durak kaldığını ve ne kadar yürümek gerektiğini de gösteren Trafi'nin toplu taşımayı yoğun şekilde kullananlar için önemli bir yardımcı olacağını düşünüyorum.

Ev ve iş yeri için favori duraklar oluşturarak hızlı erişimin de mümkün olduğu uygulamada dikkat çeken önemli özelliklerden birisi de gerçek zamanlı bilgi paylaşımı. Diğer kullanıcıların trafikte geçirdiği sürenin sürekli kayıt altına alınmasıyla gerçek zamanlı trafik bilgisi paylaşan uygulama özellikle zaman kaybetmemek için toplu taşımayı kullananlar için önemli bir fayda sağlıyor.

Uygulamayla ilgilenen iOS kullanıcıları buradan, Android kullanıcıları buradan ulaşarak uygulamayı kullanabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.