BMW, Galaxy Gear uygulamasını tanıttı

BMW, Galaxy Gear uygulamasını tanıttı

Las Vegas'ta düzenlenen tüketiciği elektroniği fuarı CES 2014, bu yıl hiç olmadığı kadar çok sayıda otomobile ev sahipliği yaptı. Kimi standları ile bir otomobil fuarına dönen CES 2014'te pek çok marka dijital teknolojilerini tanıttı.

Mercedes-Benz'in Pebble uygulaması, Hyundai'den Google Glass uygulaması, Audi'nin Android tabanlı araç içi eğlence sistemi derken, son hamle de BMW'den geldi. Samsung ile iş birliği yapan BMW, ürettiği elektrikli aracı BMW i3 için geliştirdiği Galaxy Gear uygulamasını tanıttı.

Logosunu, ilk kurulduğu zamanlarda ürettiği uçak motorlarından alan günümüzün önemli otomotiv üreticisi Bayerische Motoren Werke, Samsung Galaxy Gear için hazırladığı uygulamasını CES 2014'te tanıttı. BMW'nin yeni elektrikli otomobili i3 için hazırlanan Galaxy Gear uygulaması ile i3 sahibi olanlar araçlarına dair pek çok bilgiyi akıllı saatleri üzerinden takip edebilecek.

BMW Galaxy Gear i3

BMW i Remote App aracılığı ile konuşarak aracınızı yönetmenizi ve takip etmenizi sağlayacak olan BMW'nin Galaxy Gear uygulaması, elektrikli araba i3 sahipleri için oldukça çekici olabilir ve sırf bu yüzden bile bazı BMW i3 sürücüleri Galaxy Gear'ı tercih edebilir.

BMW i3 ve Galaxy Gear'ı bulunan kullanıcılar akıllı saatleri aracılığıyla i3'lerinin klimasını uzaktan ayarlayabilecek, kapı, pencere ve sunroof'ın açık olup olmadığı görerek açma/kapama işlemlerini gerçekleştirebilecek, aracın kilometresini görebilecek ve tabii en önemlisi de, bu bir elektrikli otomobil olduğu için aracın kalan şarjını akıllı saatleri üzerinden takip edebilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.