Yahoo'dan yenilikçi haber uygulaması: Yahoo News Digest

Yahoo'dan yenilikçi haber uygulaması: Yahoo News Digest

Son zamanlarda yaptığı satın almalar ve reklam modellerine getireceği yenilikleri ile ismini duyuran Yahoo, Marissa Mayer ile adeta yenilendi. Yakın geçmişte bazı uygulamalarını da elden geçiren Yahoo, şimdi de yenilikçi haber uygulaması Yahoo News Digest'i CES 2014'te tanıttı.

Günümüzde haber okumak, tüm haberleri takip etmek hem çok güç hem de çok zamanımızı alan bir işlem. Yahoo da bunu fark etmiş ve resmi blogu üzerinden duyurusunu yaptığı yeni uygulaması News Digest'ı, sizin için tüm güncel haberleri özetleyerek sunan muazzam bir uygulama olarak konumlandırmış.

İlk aşamada sadece iPhone ve iPod touch'lar için AppStore'da yerini alan Yahoo News Digest, tahmin ediyorum çok yakın gelecekte diğer platformlar için de yayında olacak. Yahoo'nun amacı News Digest ile bir yandan insanların günlük haber alma ihtiyacını karşılamakken, diğer taraftan da gelecekte uygulamayı reklamları için bir mecra olarak kullanabilir.

Yahoo, bildiğiniz gibi daha önce sizlere 2011'de tanıttığımız Summly adlı uygulamayı satın almıştı. Yahoo resmi blogunda yayınlanan yazıda, bu uygulamadan da öğrendikleri şeyler olduğunu aktaran Yahoo, News Digest ile kullanıcılarının hiç haber kaçırmaması amacını taşıyor. Üstelik kullanıcılar günlük olarak haber yığınlarından ziyade, tek kaynaktan özet haberlerle gündemi kaçırmamış oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.