iPhone'u termal kameraya dönüştüren kılıf: FLIR ONE

iPhone'u termal kameraya dönüştüren kılıf: FLIR ONE

FLIRONEAkıllı telefonlarla yapılabileceklere her gün yeni bir şey ekleniyor. POS cihazı olarak dahi kullanılabilen akıllı telefonlar FLIR ONE'la artık termal kameraya da dönüşebiliyor.

Güvenlik amacıyla kullanılan termal kameraların günlük hayatta kullanılmasının nasıl sorunlar doğurabileceği sorusunu bir kenara bırakırsak, ürün kulaklara aslında ilginç geliyor. Özellikle kamp kurmayı sevenlerin ilk alacağı ürünler arasında yer alan 'kılıf', 100 metreye kadar insan ve hayvanların sıcaklık düzeylerini görüntüleyebiliyor.

Las Vegas'ta devam eden Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıtılan FLIR ONE şu an için sadece iPhone 5 ve 5S'e kılıf olarak takılarak kullanılabiliyor. Cihaz termal kameralara göre işlevin bir bölümünü akıllı telefona yaptırdığı için fiyatı da termal kameralardan haliyle daha uygun.

FLIR ONE'ın dikkat çeken özellikleri arasında termal kameralardaki gibi sıcaklık derecelerini renklendirmenin haricinde rakamsal değerini sunması da geliyor. Bu kadar küçük cihazın kullanışlılığı ve özellikleri ilgiyi artıracak gibi görünüyor.

Cihazın temel işlevi dışında sosyal paylaşamını da düşünen FLIR, kullanıcıların kamerayla çektikleri fotoğrafları sosyal ağlarda paylaşabilmesini sağlamış. Cihazın ana işlevi dışında yazılım geliştiriciler için de çözümler sunmayı planlayan şirket, böylece yeni uygulamalarla ürünün kullanımını geliştrimeyi hedefliyor.

Şu an için satışı bulunmayan ürünün pazara sunulduktan sonra 350 dolarlık bir etikete sahip olacağı belirtiliyor. Ürünü satın almak isteyenler, ön sipariş için buradaki formu doldurabilir, yazılım geliştirmeyi düşünenlerse buradan ilgili bilgiye ulaşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.