Google-Apple rekabeti otomobillere taşındı

Dünyanın iki teknoloji devi Google ve Apple akıllı cihazlarda var olan rekabetlerine televizyonu da eklemişlerdi. Birbirlerine bağlanan cihazların her geçen gün arttığı günümüzde iki teknoloji devinin yeni rekabet alanı otomobil.

Apple'ın Haziran ayında tanıttığı araçlar için iOS'ten sonra, Google da araçlara özel çözümler üretmeye başlıyor. Google ve Audi gelecek hafta Las Vegas'ta yapılacak CES Tüketici Elektroniği Fuarı'nda Android tabanlı araç içi sistemi tanıtacaklar.

Wall Street Journal'ın paylaştığı bilgiye göre Nvidia'nın çipini tedarik edeceği araç içi eğlence ve bilgi sistemiyle sürücüler akıllı telefonda var olan navigasyon, müzik, uygulamalar gibi çoğu özelliği araçlarında kullanabilecekler.

Apple-iOS-in-the-CarAraçlar için iOS'i Haziran'da tanıtmasıyla pazarda ilk olmanın avantajını kullanan Apple şu ana kadar BMW, Honda, Mercedes, Nissan, Ferrari, Hyundai, Kia, ve Infiniti'nin de aralarında bulunduğu pek çok araç üreticisiyle anlaşma yapmış durumda. Apple entegrasyonunu çoğu firma tamamlarken ürünle ilgili reklam filmleri bile çekip yayımlamaya başladılar.

Apple'ın önce davranması ve önemli markalarla anlaşma yapması Google'ı değişik arayışlara itmiş olacak ki iki sistemin işleyişi birbirinden çok farklı. Apple'ın platformunu kullanmak için araç içinde iOS tabanlı cihaza sahip olmak gerekirken, Google kendi başına çalışabilecek Android tabanlı donanım üretmiş.

Akıllara "Apple ve Google bu rekabeti sürdürürken Microsoft nerede?" sorusu gelebiliyor. Microsoft 2007'de Ford için sesle yönlendirilebilen MyFord adı verilen araç içi sistemin geliştirilmesine destek vermiş, ama sonrasında devamı gelmemişti.

Nesnelerin internetinin önümüzdeki yıllarda yükselişini hiç durmadan devam ettireceğini de Google ve Apple'in rekabetinden anlamış oluyoruz. Yakın zamanda günlük hayatta sürekli kullandığımız ürünlerin büyük bir bölümü internete bağlı olacak ve kullanıcısına kolaylıklık getirmenin yanında önemli bir bilgi kaynağı oluşturacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.