Google’ın Apple TV alternatifi Nexus TV, 2014'ün ilk yarısında piyasada olabilir

Google’ın Apple TV alternatifi Nexus TV, 2014'ün ilk yarısında piyasada olabilir

İzleyiciler büyük bir hızla online içeriğe doğru kayıyorlar. Geleneksel TV yayınlarının Netflix gibi kanallar üzerinden daha çok izlenir hale gelmesi, TV yayıncılığının da çehresinin değişiyor olduğunun bir kanıtı. Dağıtımın, ölçümleme ve kişiye özel reklam hedefleme gibi sayısız avantaja sahip online TV yayıncılığında rekabet de artıyor.

İlk olarak CES fuarında ortaya çıkan Google’ın Nexus TV’si de bu rekabet içerisinde yer almaya hazırlanıyor. The Information’ın haberine göre bunun için takvim bile netleşmeye başladı. Eğer iddialar doğruysa Google’ın merakla beklenen Nexus TV’si 2014’ün ilk yarısında piyasada olacak.

Peki Chromecast varken Google’ın farklı bir cihaza gerçekten ihtiyacı var mı?

Eğer Google online TV yayıncılığı konusunda gerçek anlamda rekabet edebilmek istiyorsa: Evet. Çünkü her ne kadar Chromecast oldukça ilgi çekici bir ürün olsa da temel olarak Apple TV’nin AirPlay özelliğine benzer şekilde çalışıyor. Yani kullanıcının diğer cihazlarındaki görüntüyü büyük ekrana yansıtıyor.

Nexus TV ise Chromecast’ten çok daha farklı olarak içeriğe kendisi ulaşacak. Bu anlamda Apple TV’ye daha yakın. Böylece kullanıcılar Nexus TV üzerinden Hulu ve Netflix gibi servislere erişebilecekler. Bunun dışında tabi ki Android işletim sistemine sahip olacak olan cihaz uygulama desteği de sunacak. Ayrıca cihazın hareket algılama teknolojisi ve Hangouts desteği de olması bekleniyor.

Google uzun zamandır TV konusunda ciddi bir adım atmaya hazırlanıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de var olan online reklamcılık işini TV’ye taşımak. Yani Nexus TV’den kısa bir süre sonra AdWords hesabınızdan TV reklamı bile verebilir hale geleceksiniz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.