Google, Air Play'in rakibi uygun fiyatlı Chromecast'ı duyurdu

Google, Air Play'in rakibi uygun fiyatlı Chromecast'ı duyurdu

Google dün yaptığı süpriz konferansla yeni Androidli tableti Nexus 7'nin yanında çok ilginç olan yeni projesini tanıttı. Chromecast ismindeki USB bellek boyutundaki cihaz; kullandığınız bilgisayar, akıllı telefon veya tabletinizdeki görüntüyü televizyona yansıtmanızı sağlıyor.

HDMI girişine takılan Chromecast, kablosuz ağ üzerinden bilgisayarınızdaki görüntüyü televizyonunuza aktarıyor. Duyurulmasının ardından AppleTV'deki Air Play özelliğiyle benzerliği konuşulan Chromecast, 35 dolar gibi çok uygun bir fiyattan satılacak.

Bugünden itibaren ABD'de satışa sunulan ürünün diğer dünya pazarlarında satılıp satılmayacağı veya ne zaman satılacağı ise henüz net değil.

Aynı Air Play'de olduğu gibi web player ve tarayıcı üzerinden çalışacak olan Chromecast, şu anda Netflix, Youtube, Google Play ile tabii ki Chrome'a entegre edilmiş durumda. Ancak Google dün yaptığı tanıtım toplantıda Android ve iOS için de geliştirici SDK'larını kullanıma sundu. Yani kısa süre içerisinde diğer uygulamaların içerisinden de Chromecast özelliği kullanılabilecek.

Detaylı kullanımını yukarıdaki videoda izleyebileceğiniz Chromecast'un uygun fiyatı ve kolay kurulumu açıkcası AppleTV'nin bir adımda önünde olmasına sebep olacaktır. Bunun dışında performans konusu da oldukça önemli olacak. Apple TV'yi deneyenlerin bileceği gibi Air Play'in görüntü yansıtma özelliği tam olarak istenildiği gibi çalışmıyor. Kullanılan kablosuz ağın kapasitesi ve kullanım yoğunluğunun da çok önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Fakat yine de Air Play'den henüz doğru düzgün birşey izleyememiş benim gibi kullanıcılar için Chromecast en azından denenmek istenecek bir ürün.

Çok büyük ihtimalle resmi yollarla ülkemizde satışa sunulmayacak olan Chromecast'i yurtdışından getirtmek gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.