Google Helpouts: Google, Hangouts hizmetini e-ticarette değerlendirecek

Google Helpouts: Google, Hangouts hizmetini e-ticarette değerlendirecek

Google'ın bir arama motoru olarak başlayan hikayesi yeni hizmetlerle büyümeye devam ediyor. Sızdırılan yeni bir habere göre Kaliforniya merkezli şirket Hangouts'u e-ticarete dönük bir şekilde değerlendirmek istiyor. Projenin adı da Helpouts.

Eğer söz konusu paylaşımlar doğruysa Google Helpouts, canlı video tabanlı e-ticaret platformu olacak. Bir yanda canlı yayında eğitim vermek isteyenler diğer yanda ise bunu talep eden kullanıcılar yer alacak. Kullanılan altyapı da Google'ın yazılı ve görüntülü sohbet altyapısının birleştirildiği Google Hangouts olacak.

google helpouts

Google, farklı ürünlerinin kullanımını artırmak için yeni projeler geliştirmekte haklı görünse de bu işin tutması durumunda, dolaylı ve doğrudan (LiveNinja, PowWow, Ebay'in pilot projesi SecretGuru,) bir çok girişimin tehdit altında olduğunu söylemek mümkün.

Çeşitli iş ortaklarıyla görüştüğü de aktarılan Google'ın ileri bir aşamada internetten eğitimler sunan Udemy gibi çevrimiçi eğitim portallarının da yoluna çıkabileceğini düşünebiliriz.

google helpouts canli video ders

Şimdilik Google'ın merkez ofisinde test edildiği ifade edilen ürünün önümüzdeki aylarda karşımıza çıkabileceği söyleniyor. Eğer öyle olursa daha geniş bir değerlendirme yaparız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.