Avustralya sahillerindeki köpekbalığı uyarıları Twitter'dan veriliyor

Avustralya sahillerindeki köpekbalığı uyarıları Twitter'dan veriliyor

Avustralya'nın batı sahillerinde halka açık plajlara yaklaşan köpekbalıkları çoğu zaman ciddi tehlikelere yol açıyor.

Zaman zaman insanlara saldıran köpekbalıkları ile ilgili olarak uyarılar yapılsa da, bundan sonra Surf Life Saving Western Australia'nın Twitter hesabı @SLSWA sahilde bulunan vatandaşları tweet'lerle de uyarıyor.

Bilim insanlarının Avustralya'da bulunan 320 köpekbalığına taktığı takip cihazları ile köpek balıkları izleniyor ve aynı zamanda gündüz saatlerinde helikopterlerin yaptığı alçak uçuşla da sahiller köpekbalığı tehlikesina karşı taranıyor. Bu takip yöntemleriyle köpekbalıklarının sahil şeridine çok fazla yaklaştıklarında denizde yüzen insanlar bu tehlikelere karşı uyarılıyorlar.

Takip cihazı bulunan köpekbalıklarının sahil şeridine yaklaşması sonucunda Surf Life Saving WA'nın attığı tweet'ler aracılığıyla köpekbalığının bulunduğu sahil ve bölgede bulunanlar bilgilendiriliyor.

Surf Life Saving WA'nın attığı tweet'lerden sadece biri.

Atılan tweet'lerde köpekbalıklarının boyutları ve türleriyle ilgili bilgi veriliyor. Dolayısıyla denize girmeye hazırlanan kişilerin, suya girmeden önce yapmaları gereken listelerinde bir de Twitter'a göz atmak var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.