PayPal Nakit Kart'ın Türkiye lansmanı için geri sayım sürerken, web sitesi radarımıza takıldı

PayPal Nakit Kart'ın Türkiye lansmanı için geri sayım sürerken, web sitesi radarımıza takıldı

PayPal yurt dışında sunduğu özelliklerden birisi olan Nakit Kart için Türkiye'deki hazırlıklarını tamamlanmış görünüyor. Hatırlayacağınız üzere Webrazzi Ödeme Sistemleri'13 Konferansı'nda Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal PayPal Nakit Kart'ın altyapısını sağlayan ininal'ın Kurucusu Bülent Tekmen'e PayPal Nakit Kart ile ilgili duyumlarını sormuştu. Bülent Tekmen konuyla ilgili açıklama yapamayacağını söylemiş ve detay paylaşmamıştı. Yine de bir hazırlık içinde olduklarının sinyalini vermişti.

Hem PayPal'dan hem de ininal'dan şu ana kadar bir açıklama yapılmamasına karşın, PayPal Nakit Kart için hazırlanmış olan web sitesi Webrazzi'nin radarına takıldı ve PayPal Nakit Kart'ın Türkiye'de yakında piyasaya sürüleceğine dair resmi işareti bu fırsatla görmüş olduk.

"İnternette, Sokakta, Alışveriş Tek Kartta"  sloganıyla tanıtılan kart için hazırlanan sayfada başvuru ve aktivasyon işleminin yanında, işlem ücretlerine dair bilgiler mevcut. Ancak özellikle belirtmekte fayda var, söz konusu site şu anda test aşamasında olabilir. O yüzden PayPal Türkiye'den resmi açıklama gelmeden ve lansman gerçekleşmeden başvuru yapmanız doğru olmayacaktır.

Nakit Kart için hazırladığı sayfada iş ortakları arasında ininal ve MasterCard ile birlikte TEB'i belirten PayPal bu projeyle Türkiye'deki kullanıcılarının hesaplarında var olan nakit paranın internet dışı alışverişlerde kullanılabilmesinin ve ATM'lerden çekim yapılabilmesinin de önünü açmış gözüküyor.

paypal-nakit-ekran-goruntusu

PayPal'in Türkiye'de daha geniş bir kitle tarafından kullanılması için önemli bir adım olan Nakit Kart için hazırlanan sayfada kullanıcıların aradığı tüm bilgiler mevcut. Para yükleme ve çekme noktalarını gösteren haritanın yanı sıra kart ücretleri ile ilgili bilgi de sayfalardaki yerini almış.

Kart ücretini 5 TL olarak belirten PayPal, para yükleme ve çekme işlemlerinin ücretini TEB ATM'lerinden yapılırsa işlem başına 1 TL olarak belirlemiş. Diğer bankalar üzerinden de PayPal Nakit Kart ile para yatırmak ve çekmek mümkün, ama işlem başına ücret 5 TL.

Diğer ininal kartlarda olduğu gibi Migros ve PTT'lerden de kullanıcıların yükleme yapilaceği PayPal Nakit Kart, buradaki işlem ücertini 2 TL olarak paylaşmış. Aylık 1 TL kart ücretinin de olduğu PayPal Nakit Kart'ı kullanmak isteyenler basvuru formu doldururlarsa kartın gönderimi için ücret ödemiyorlar.

Tekrar paylaşmakta fayda var, henüz PayPal Türkiye tarafından resmi lansman yapılmadığı için bizim test aşamasında bulduğumuzu tahmin ettiğimiz PayPal Nakit Kart web sitesinden henüz başvuru yapmanızı önermiyoruz. Aksi bir açıklama PayPal Türkiye'den gelirse ve web sitesinin başvuruya açık olduğu bilgisi paylaşılırsa mutlaka güncelleme yapacağız.

Konuyla ilgili haberde adı geçen şirketlerden Webrazzi'ye bir açıklama gelirse, mutlaka paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.