Hyundai'den aracınızı kontrol etmenize yardımcı olacak Google Glass uygulaması

Hyundai'den aracınızı kontrol etmenize yardımcı olacak Google Glass uygulaması

Otomotiv sektörünün de teknolojiye oldukça yakın olmasının bir sonucu olarak, son dönemde araçlar da teknoloji ile iç içe ve sosyal anlamda da kendilerini geliştiriyorlar.

Bu alanda rekabette son örnekler, Mercedes-Benz'in Pebble uygulamasını duyurması ve Audi'nin CES 2014'te Android tabanlı çalışacak olan araç içi multimedya sistemini tanıtacak olması idi.

Son zamanlarda hem dünyaca ünlü şirketler, hem de yerel firmalar Google Glass uygulamalarını duyurmaya başladı, işte Hyundai de bu kervana katılarak Glass uygulamasını duyurdu, Glass üzerinden aracın kapıları kontrol edilebilecek ve aracın Start/Stop özelliği kullanılabilecek.

Hyundai Google Glass

Hyundai Amerika'dan yapılan resmi açıklama ile birlikte resmiyet kazanan Google Glass uygulaması, Hyundai'nin ürettiği Genesis'in 2015 model yılından itibaren giyilebilir teknoloji ürünleri ile uyumlu olacak. Hyundai'nin açıklamasına göre, Google Glass bu alanda Hyundai'nin konuşacağı tek giyilebilir teknoloji ürünü olmayacak ve uyumlu cihazların devamı gelecek. Araç sahipleri, uygulama üzerinden kapıları kilitleyip kilitlemediğini kontrol edebilecek, araçlarına binmeden önce (bu özellikle kış şartlarında yararlı bir özellik) araçlarını çalıştırabilecek.

Şu anda Hyundai'nin kullandığı Blue Link uygulamasının Google Glass versiyonunun önümüzdeki yıl piyasada olması ve Hyundai sahiplerinin işini kolaylaştırması bekleniyor. Bildiğiniz gibi, Mercedes-Benz de Google Glass uygulaması üzerinde çalıştığı biliniyordu. Otomotiv sektöründe bu alanda da ciddi bir rekabet oluşmaya başladı ve anlaşılan ilerde araçlarımızı kullanırken giyilebilir teknolojilerden çok daha etkin yararlanabileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.