Mercedes-Benz, Google Glass entegrasyonu üstünde çalışıyor

Mercedes-Benz, Google Glass entegrasyonu üstünde çalışıyor

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, Google ile araç içi entegrasyonu için yakın çalışmasını sürdürüyor. En son düzenlenen Google I/O etkinliğinde, yeni Mercedes-Benz markasının SL serisinde Google Maps özelliklerini destekleyeceği yönünde açıklamalara şahit olmuştuk.

Şimdi de Mercedes-Benz ve Google, Glass'ı araç içi GPS navigasyon destekli bir cihaz haline getirmeyi planlıyor. Navigasyon özellikleri ile Glass, siz Mercedes-Benz'inizin koltuğunda oturmuyorken bile, sizi asiste edecek bir yol bilgisayarını gözünüzün önünden ayırmamak.

mercedes-glass

Şu anda Glass prototipleriyle denemelerini gerçekleştiren ve güçlü bir navigasyon desteğini sağlayacak  Mercedes-Benz'in sorunu ise bu tarz akıllı gözlük, akıllı telefon gibi direksiyon başındayken dikkati dağıtabilecek özellikler barındırıyor olması. Nasıl direksiyon başında cep telefonu kullananlara para cezası verilmesi gibi durumlar söz konusu oluyorsa, yakın gelecekte bu giyilebilir akıllı teknolojilerle ilgili yasaklar da yürürlüğe girebilir.

2014 yılında önce son kullanıcılara yönelik olarak piyasaya çıkmayacağına kesin gözüyle bakılan Glass'ın Mercedes-Benz uygulaması muhtemelen Glass'ın piyasaya çıkış tarihi ile eş zamanlı olarak Glass için kullanılabilir durumda olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.