Twitter, konum bazlı tweet'lerin gösterilmesini test ediyor

Twitter, konum bazlı tweet'lerin gösterilmesini test ediyor

Twitter, konum bazlı tweet'lerin gösterilmesi konusunda testlere devam ediyor. Hatta Twitter bazı kullanıcılar için "Nearby" sekmesini açmış durumda ve artık kullanıcılar da yakındaki tweet'leri görebiliyorlar.

İlk defa Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Twitter'ın yeni özelliği sayesinde yakınlarda olan kişilerin attığı tweet'ler, siz onları takip etmeseniz de Twitter üzerinden takip edilebilecek. Bu özelliğin, Twitter'ı çok farklı bir yöne sokacağını tahmin etmek de güç değil. 

2010 yılından itibaren tüm tweet'ler üzerinde lokasyon bilgisi tutmaya başlayan Twitter'ın elinde ciddi bir database var ve bunları zaman zaman çıkartılan tweet haritaları ile de görmüştük. Twitter, geçtiğimiz yaz yaptığı Spindle satın almasıyla birlikte konum bazlı keşif konusunda önemli bir adım atmıştı.

twitter-location1 twitter-location2

Konum bazlı tweet'lerin ortaya çıkması ile birlikte insanların Twitter'a olan ilgisi ne derecede artacaktır bilinmez ama, Twitter'ın konum bazlı tweet'lerle asıl amaçladığı nokta ise doğal olarak konum bazlı reklamlar. Kısacası, Twitter reklamları yakın gelecekte konum bazlı olarak verilebilecek. Böylece Twitter reklamları küçük işletmeler için de ciddi bir alternatif olacak ve Twitter böylece reklam gelirlerini de artıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.