Mobil ödeme girişimi Looppay 10 milyon dolar yatırım aldı

Mobil ödeme girişimi Looppay 10 milyon dolar yatırım aldı

Ortaya ilk olarak bir Kickstarter projesi olarak çıkan ve burada 100 bin dolarlık hedefini aşarak 123 bin 788 dolarlık destek toplayan Looppay, şimdi de Seri A yatırımını, 10 milyon dolar aldı ve seri üretime geçmek için önemli bir adım attı.

Sizlere kısa bir süre önce tanıttığımız, tüm banka ve kredi kartlarını bünyesinde toplanayan Coin girişiminin bir benzeri olarak düşünebileceğimiz Looppay'in tek farkı, daha çok bir mobil cüzdan olarak telefonunuzda fiziksel olarak daha yakın şekilde çalışması.

Mobil ödeme girişimi Looppay, tüm banka ve kredi kartlarının yanı sıra hediye ve sadakat kartlarını da bünyesinde barındırarak, sizi cüzdanda kart taşıma derdinden tamamen kurtarıyor.

wallet-2.0

Looppay, iOS uygulaması olarak çalışıyor ve iPhone'a takılan aparatlar sayesinde, kredi kartları, banka kartları, hediye kartları ya da sadakat kartları donanımın swipe özelliği ile uygulama üzerinden telefonunuza kaydediliyor. Looppay, bu kartları aynı zamanda uygulama içindeki PIN kodları ile de koruyor.

İlk etapta iPhone'lar için anahtarlık şeklinde ufak bir donanım ya da şarjlı bir iPhone kılıfı içerisinde gelecek olan Looppay, POS cihazlarının swipe alanlarındaki manyetik alanlarla konuşuyor. Kısacası kartınızı cüzdanınızdan çıkararak, POS'tan geçirmek yerine, Looppay'i manyetik alana yakınlaştırmanız yeterli oluyor. Böylece cüzdanınızda onlarca kart taşımak yerine, tüm kartlarınızı Looppay'e tanımlayarak kolayca bir mobil cüzdana sahip olabiliyorsunuz. Üstelik Looppay, şu anda ABD'deki perakende mağazaların yüzde 90'ında çalışabilir durumda olan bir ürün olmasıyla dikkat çekiyor.

Looppay, aldığı 10 milyon dolarlık yatırım ve Kickstarter üzerinden yarattığı ve potansiyel kullanıcıların beklentisi üzerine önümüzdeki dönemde çok daha ilgi duyabilir. LoopWallet uygulamasının yayılması ile birlikte tüm kartlarını bir arada ve tek bir yerde organize etmenin hayali ile yaşayan kullanıcılar da rahat edecek. Yukarıdaki videoyu izlediğinizde, uygulamayı perakende mağazaların da çok ilgi çekici bulduğu açık bir gerçek.

2014'ün ilk çeyreğinde donanımsal üretimde hızlanacağını düşündüğümüz girişim, Seri B yatırımına da 2014'ün ilk döneminde hazırlandığını açıkladı. Kısacası 2014 yılının ilk yarısında Looppay'in adını çok daha sık duyabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.