LeWeb'13 Paris Konferansı'nda kadınların dijital sektördeki etkisi konuşuldu

LeWeb'13 Paris Konferansı'nda kadınların dijital sektördeki etkisi konuşuldu

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’den iGaranti sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri,wbrz.in/leweb13 adresinden takip edebilirsiniz.

leweb-logoFransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen ve Webrazzi olarak medya sponsorları arasında yer aldığımız LeWeb'13 Paris'in bugün itibarıyla üçüncü ve son gününe girmiş bulunuyoruz.

Üçüncü günün açılış konuşmasında LeWeb kurucusu Loic Le Meur, etkinliğin ilk 2 gününün sosyal medyada nasıl geçtiğinden bahsetti. Loic'in paylaştığı bilgiye göre konuşmacılar arasında en çok ilgi gören ve hakkında tweet atılan isim Guy Kawasaki olmuş.

Kawasaki'nin yanında yine video röportaj gerçekleştirdiğimiz bir diğer dikkat çeken isim olan Brian Solis, aynı zamanda sosyal medyaya yansıma noktasında da ilk sıralarda yer alıyor.

Bu yazıda sizlere kadınların dijital sektördeki etkisinin konuşulduğu, Digital Women Influencers Roundtable başlıklı panelden çeşitli notlar aktaracağız. Bu arada etkinlik bugün öğleden sonra girişim yarışmasının sonuçlarının açıklanmasıyla beraber sona erecek.

Digital Intelligence CEO'su Paul Papadimitriou moderatörlüğünde yürüyen panele LeWeb ekibinden Geraldine Le Meur, Birchbox kurucu ortağı Katia Beauchamp ve Rusya merkezli OZON Holdings CEO'su Maelle Gavet katıldılar.

Paul'un "3 güzel kadınla konuşmaktan dolayı çok mutluyum, ilginç bir deneyim olacak" sözleriyle başlayan panelde; Birchbox kurucu ortağı Katia şu cümlelerle söze girdi: "Çok abartılacak bir durum değil bence. Dijital sektörde de bazen kadınlar bazen de erkekler başarılı oluyor. Sen de bugün 3 başarılı kadınla birliktesin."

Bu çıkışın ardından Katia'ya destek veren Maelle Gavet ise şunları söyledi: "Burada 2 gündür herkes bana kadın olmak nasıl bir duygu falan diye soruyor. Çok garipsiyorum gerçekten. Oldukça normal bir durum aslında." Diğer yandan Paul'ün Maelle'ye kadınların onu rol model olarak görmesini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Maelle şöyle yanıt verdi: "Rol model olmanın cinsiyetle alakası yok bana kalırsa. Yani kadınların rol model seçerken özellikle bir kadın aradıklarına inanmıyorum."

Başlangıçtaki iki çıkışın ve rol model konusundaki görüşlerin ardından kontrolü kaybettiğini anlayan Paul, konuyu konuklarının yaptığı işlere ve LeWeb'in 10. yıla özel teması gereği gelecek 10 yıla getirdi. Ya da getirmek zorunda kaldı. :)

leweb-kadin-oturum

Rusya'nın en büyük internet şirketlerinden biri olan OZON Holdings'in CEO'su Maelle Gavet, 2 bin kişilik bir şirketi yönettiğini ve Rusya'da hem e-ticaret hem de turizm alanında büyük operasyonlar yürüttüklerinden bahsetti.

Şirketi ABD'de kurmamızın büyük yararını gördük

Paul'den gelen bir soru üzerine Birchbox kurucu ortağı Katia Beauchamp, inovasyonun her ülkede aynı hızla olmadığını söyledi ve görüşlerini paylaştı: "Bence inovasyon her ülkede farklı bir hızla ilerliyor. Örneğin biz şirketi ABD'de kurduk ve bunun global olarak ABD dışına açılmada bize çok büyük bir katkısı oldu. Ama tabii ABD dışında da rekabet daha az olduğu için daha çok boş alan ve potansiyel var. Çünkü ABD dışında da medya gibi, teknoloji gibi altyapılar hazır, yalnızca başarılı operasyonlar gerekiyor."

Panel sırasında dikkat çekeci cümlelerden biri de yine Maelle Gavet'e aitti. Maelle, e-ticaret konusunda şunları söyledi: "E-ticaret genel olarak herkesin dikkatini çekmesi ve büyük oyuncuların da pazara girmesiyle hem iyi hem de kötü bir dönemden geçti ve hala da geçiyor. Ama şunu çok net olarak söyleyebirim ki Rusya ve MENA ülkeleri gibi çok sayıda pazarda büyük potansiyeller var."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.