Facebook'un teklfini reddeden Snapchat yeni tur yatırım aldı

Facebook'un teklfini reddeden Snapchat yeni tur yatırım aldı

Geçtiğimiz ay Facebook'un 3 milyar dolar nakit satın alma teklifini reddetmesi ile gündemden düşmeyen Snapchat, 50 milyon dolar yatırım aldı.

Snapchat, New York merkezli bir hedge fon olan Coutue Management'tan aldığı bu yatırım sonrasında değerlemesi ile ilgili net bir rakam paylaşılmazken girişimin aldığı toplam yatırım 123 milyon dolara ulaşmış oldu.

Küresel anlamada mobilde yaşanan büyümenin en iyi örneklerinden olan Snapchat, günlük 400 milyon mesaj gönderimi ile aktif kullanıcı kitlesine sahip. Facebook'un özellikle genç nüfusu yakalamak için satın almak istediği Snapchat'in pazarlama aracı olarak kullanılması üzerine her geçen gün olumlu yorumlar gelmeye devam ediyor. LeWeb'de ünlü blogger ve yatırımcı Gary Vaynerchuk, Snapchat'in pazarlama araçları arasında en iyisi olduğunu açıklarken etkileşim üzerinde durdu. Hikayeyi anlatmadan önce kişinin dikkatini çekmenin önemini anlattığı konuşmasında ne kadar gösterim yapıldığının değil ne kadar dikkatin çekildiğinin önemli olduğunu değindi. Snapchat'in genişlikten ziyade derinliği olduğunu belirtirken aslında diğer kanallardan farklı olarak görsel odağın daha ötesinde kişiselleştirilebilmesi ve hızlı tüketilmesini vurgulamış oldu.

Hem seri A yatırımında hemde seri B yatırımında yer alan Benchmark Capital girişim sermayesinin C serisi yatırım turunda  yer almaması dikkat çeken noktalardan birisi. Snapchat ile ilgili olarak Instagram ve Sony'den transferlerle büyümeyi sürdürmek istediğini de eklemekte yarar var.

Günde 400 milyon görsel mesaj gönderimiyle Facebook'ta günlük yüklenen fotoğraftan daha fazla içerik sayısına sahip olan Snapchat'te gönderilerin zaman ayarlı olmasıyla kullanıcının tüm dikkatlerini üzerine çekiyor. ABD dışında çok fazla kullanıcısı olmayan Snapchat'in yeni yatırımla birlikte küresel açılımı başlayabilir. Görünen o ki gelecek 2014'te de Snapchat'i konuşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.