Avustralya posta teşkilatından video gönderimi de yapabilen QR kodlu pul

Avustralya posta teşkilatından video gönderimi de yapabilen QR kodlu pul

Avustralya posta teşkilatı Australia Post, yaptığı yeni çalışma ile QR kodlu pul özelliğini devreye aldı. Tam da yılbaşı öncesinde artan hediye trafiğinde ortaya çıkan özellik sayesinde alıcıya fiziksel gönderimin yanı sıra QR kodla bir video da iletebiliyorsunuz.

Sistem oldukça basit. Fiziki kargonun üzerine yapıştıracağınız QR kodlu pulu, iOS ve Android platformları için geliştirilen Australia Post uygulaması üzerinden okutuyorsunuz. Daha sonra videoyu çekerek, kargonun karşı tarafa ulaşmasını ve QR kodu okutarak videoyu izlemesini bekliyorsunuz.

Australia Post ile yapılan gönderimlerde QR kod pul kullandığınız ve kargonun üzerine yapıştırdığınız QR pulu okuttuktan sonra, videoyu uygulama üzerinden kaydetmek için 12 saatlik bir süreniz var. Videoyu uygulama üstünden kolayca kaydediyorsunuz, belki paketin içeriği, paketin içeriğindekiyle ilgili bilgileri alıcıyla paylaşabiliyor, ya da kutlama ve tebrik mesajlarınızı da videoda dillendirebiliyorsunuz.

QR kodlu video pulları kullanmak kesinlikle yaratıcı bir iş. Posta teşkilatlarının ve mektuplaşmaların eskisi kadar aktif olmadığını düşünürsek, bugüne ayak uydurmaya çalışan bu tarz kurumların teknolojiye yakınlaşması da oldukça önemli. Örneğin, Hırvatistan posta teşkilatı Hrvatska Pošta da artık gönderimlerin nerede olduğu QR kodla izliyor. Bakalım ülkemizde de bu tarz yenilikçi uygulamalar görebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.