Box.com da döküman yönetimini buluta taşıyacak

Box.com da döküman yönetimini buluta taşıyacak

box notesBulut tabanlı dosya depolama servisleri bir yandan fiyat rekabetine girerken bir yandan da çevrimiçi dosya erişimde ipleri elde tutmayı istiyor. Bunun son örneği Box.com'un 2014'te piyasaya sürmek istediği Box Notes özelliği oldu.

Son dönemde fiyat düşürme yoluna giden ve diğer çevrimiçi servislerle etkileşimini geliştiren Box.com, bu kez çevrimiçi dökümanlarda kullanıcılarını tatmin etmek niyetinde. Box Notes özelliği Box.com içinde sunulan basit bir döküman oluşturma ve düzenleme özelliği olarak tanımlanabilir.

box notes

Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcının test edebildiği özellik, tam anlamıyla basit bir metin düzenleme aracı. Box Notes dökümanlarını indirmek veya bu bölümde Windows Office vb. dosyaları açmak mümkün değil ama takım içi işbirliği açısından birlikte düzenleme yapabilmeye olanak vermeyi ihmal etmiyor. Mobil arayüz düzenlemeleri de yavaş yavaş geliyor.

Box.com, daha önce hizmete sunduğu (Windows ve Mac için) dosya düzenleme uygulaması Box Edit'in aksine bu kez tamamen tarayıcı üzerinde kalmayı tercih etmiş.

Zoho ve Google Docs gibi çevrimiçi döküman düzenlemeleriyle Windows Office'i unutur olduk ama işin çevrimiçi yazım tarafında Medium, Roonio ve son olarak Quip gibi yeni nesil örnekler görüyoruz ve bu da işe farklı bir boyut kazandırıyor. Dropbox ve Evernote ise döküman düzenleme konusunda daha oturmuş bir çizgiye sahip.

Box.com'un henüz Quip gibi basit bir araç olduğunu söyleyebiliriz ama Google Doccs'a evrilebileceğini de unutmamak gerekiyor.

2014'te dosya depolama anlamında karşımıza yeni hizmetler de çıkacaktır ama Box.com gibi kendini koruyucu önlemler amadıkça işlerinin zor olacağını söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.