Hangi bulut daha kârlı? (Dropbox, iCloud, G Drive...)

Hangi bulut daha kârlı? (Dropbox, iCloud, G Drive...)

Google'ın da devreye girmesiyle artık bulut depolama servisleri son kullanıcıların hayatına girmeye başladı. Dijital dosyaların çevrimiçi ortamda saklanması şimdilik 2 milyarı aşan internet kullanıcısının çok küçük bir yüzdesini ilgilendiriyor ama Webrazzi okuyucularının (en azından bir kısmının) bu kitle içinde olduğunu bilerek küçük bir karşılaştırma tablosu hazırladık.

Amazon Cloud Drive, BoxDropbox, iCloud, Google Drive, Ubuntu One ve Microsoft SkyDrive'ı dahil ettiğimiz tabloda kişisel ve küçük/orta seviye kullanıcıları dikkate aldık. Karar vermesini kolaylaştırmak açısından temel özellikleri sıraladık.

Ücretli hesaplarda sunulan ilk yükseltme kapasitesini dikkate aldık ve fiyatlarda çok küçük yuvarlamalar yaptık. En yüksek dosya yükleme (upload) limitini masaüstü uygulamalarına göre paylaştık. Yandex Disk'i şimdilik sadece Rusça hizmet verdiği için listeye dahil etmedik.

Profesyonel ihtiyaçlar için elbette bir çok detay ve servis göz önünde bulundurulabilir. Bunun için Wikipedia'nın online depolama hizmetleri karşılaştırmasına göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Aşağıdaki tabloyu güçlendirmesi açısından kullanım tecrübelerinizi de (hız, teknik yeterlilik vb.) paylaşırsanız sanırım kişisel dosyaların yedeklenmesi konusunda bir çok okuyucuya ortak bir akıl sunmuş oluruz. (Bkz: Dropbox-Gooogle Drive karşılaştırması)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.