Roon.io: Sadece yazmak isteyenlere yeni blog altyapısı

Roon.io: Sadece yazmak isteyenlere yeni blog altyapısı

Birinci nesil blog platformları yatırımlar ve satın almalarla yeni bir çizgiye taşınırken yeni nesil blog platformlarıının sayısı da giderek artıyor. Roon.io da bu yeni oyuncular arasında görüp görebileceğiniz en sade altyapılardan biri.

Sadece yazı yazmaya odaklanmanız için hazırlanmış olan Roon.io, Drew Wilson ve Sam Soffes tarafından geliştiriliyor.

Hızlıca üye olduğunuzda karşınıza sadece yazı yazabileceğiniz ve kapak fotoğrafı yükleyebileceğiniz boş bir sayfa çıkıyor. Tabi küçük metin düzenlemeleri de yapabiliyorsunuz.

roon.io blog

Çoklu platform desteği

Şimdilik internet tarayıcınız veya iPhone uygulaması ile ulaşabileceğiniz Roon.io'nun geliştiricileri yakında bir Mac uygulaması çıkarmayı da planlıyor. firat.roon.io gibi alt alan adı üzerindeki Roon.io blogunuzu şimdilik kendi alan adınıza yönlendiremiyorsunuz ama yakında bu özelliğin sunulacağını düşünebiliriz. Hatta şimdilik kullanıcı adınızı (seçerken iyi düşünün) değiştiremedeğinizi de söyleyebilirim.

Medium benzerliği

Roon.io yazıların yayınlama şekli ve sadeliği ile Medium'a benzese de (sayfayı daralttığınız daha da çok benzeşiyor) sunulan içerik açısından Medium kalitesinde olmayacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Çünkü Medium davetiye yoluyla üye(yazar) alıyor ve  üyelerin bu konuda başarılı bir duruş sergiliyor. Aynı zamanda Medium'da yazım şekli giderek zenginleşiyor.

Roon.io medium

Roon.io'nun kalıcı olup olmayacağı elbette meçhul ama çeşitliliğin artması ve yazılı üretime dönük blog platformlarının yaygınlaşmasını keyifle seyrediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.