Apple, iPhone 5S'te kullandığı M7 işlemcisi ile hareket odaklı yeni bir trend başlatıyor

Apple, iPhone 5S'te kullandığı M7 işlemcisi ile hareket odaklı yeni bir trend başlatıyor

Geçtiğimiz Salı günü Apple'ın iPhone 5C ve 5S'i tanıttığı etkinliği canlı bloglama ile sizlere aktarmıştık. Etkinlikte özellikle iPhone 5S'in parmak izi okuyucusu, 64-bit A7 işlemci ve M7 hareket işlemcisi gibi yeni teknolojilerle donatıldığını birlikte gördük.

Yeniliklerden ilki güvenlik seviyesini artırmak için diğeri ise temel manada telefonun hızını artırmak için ama M7 hareket işlemcisi ile nasıl bir trend bizi bekliyor olacak?

Apple'ın M7 işlemcisi hızlanma, yön bulma ve denge olmak üzere temel hareket fonksiyonlarını ölçebiliyor. M7 işlemcisi ile Apple sadece hareketi ölçmeyecek, harekete anlamlandıracak da diyebiliriz. Apple M7 işlemci ile yürüme, koşma veya araç ile seyahati algılayacak ve araç sürerken kablosuz ağ aramasını kapatarak şarjın daha uzun süre dayanmasını sağlayacak diye açıklıyor.

m7 hareket fitness

9to5Mac'e göre M7 işlemcisi küçük ama önemli faydalar sağlayacabilecek. Hepimizin başına gelen arabayı nereyi park ettik sorusuna cevap verebilecek. Kullanıcının araçtayken ve inip yürümeye başladığı noktaları algılayıp kaydederek kullanıcıya aracın nerede olduğunu tarif edebilecek.

iOS için geliştirilen uygulamaların M7 merkez noktasında olacağı ve sürekli hareket ölçme üzerine yeni trendi belirleyeceği şimdiden görülüyor. Hatırlayabileceğiniz gibi Microsoft hareket algılayacısı Kinect teknolojisinin tanıtımı ile iyi bir trend yakalamıştı. Bu teknoloji oyunlar ve pazarlama faaliyetlerinin de aralarında bulunduğu çeşitli alanlarda kullanılarak kullanıcıya yeni bir deneyim yaşatırken, uygulama yapanlara ise iyi bir geri dönüşüm sunmuştu.

Apple'ın geçen hafta Salı günü yaptığı etkinlikte M7 işlemcisini Nike'ın giyilebilir teknoloji ürünü olan FuelBand ile tanıtımı yapması da önemli detaylardan. Apple giyilebilir teknoloji üzerine daha önce patentler almış, Apple CEO'su Tim Cook giyilebilir teknolojide büyük boşluk gördüklerini ve kendisinin de Nike FuelBand kullanıcısı olduğunu daha önce katıldığı D11 konferasında açıklamıştı. Yapılan tanıtımda iWatch'u göremesek de M7 işlemcisi ile hayal ettiğimizde yeni deneyimlerin bizi beklediğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.