Petarkadas.com'un satışını tamamlayan Akyol Kardeşler, MenuBurada.com'a odaklanacak

Petarkadas.com'un satışını tamamlayan Akyol Kardeşler, MenuBurada.com'a odaklanacak

Daha önce Gaxxi.com'u Beriltech'e, Nedirnedemek.com'u ise Alanadlari.com üzerinden satan Umut Akyol ve Şafak Akyol kurucusu oldukları Petarkadas.com'dan da çıkış yaptı.

Bugün aldığımız bilgiye göre 2005'ten bu yana yayında olan Pet Arkadaş, Cikolatasepeti.com, Petburada.com (evcil hayvanlara dönük e-ticaret sitesi) gibi girişimler, Özgür Gür tarafından satın alınmış. Tahminimize göre satış 500 bin TL civarında bir tutarda gerçekleşirken, 25 bin TL'lik Çikolata Sepeti çekinin de anlaşmaya dahil edildiği yönünde ilginç bir bilgi de öğrendik. :)

petarkadas.com

Yaklaşık 3 ay önce yapılan anlaşmanın ardından sitenin devri ve ödeme de tamamlanmış. 220 binden fazla üyesi olan sitenin aylık tekil ziyaretçi sayısı 1 milyonun üzerinde ve devirden sonra sosyal ağ tarafında yapılan çalışmaların da katkısıyla günlük yeni üye kaydı yüzde 50 artmış.

Evcil hayvan sahipleri için sosyal ağ ve forum sitesi olan Pet Arkadaş, PETBUL bölümüyle şu ana kadar 10 binden fazla sokak hayvanına yuva bulunmasını sağlamış. Yani hayvanseverler için değerli bir sosyal ağ olarak büyümeye devam ediyor.

Yeni hedef Menuburada.com

Akyol Kardeşler bu satışla 3. kez başarılı bir çıkış yaptı diyebiliriz. İki kardeşin yeni hedefi Mayıs ayında açtıkları MenuBurada.com'u büyütmek. Muhtemelen zamanı geldiğinde de çıkış yapmak.

Hatırlatmak gerekirse bir restoran tavsiye servisi olan Menü Burada, binlerce restoranın güncel menü, kampanya, mekan vb. bilgilerini ücretsiz olarak ekleyip güncellediği bir ağ ve üye restoranlar fırsat ve indirimlerini yayınlayabiliyor.

Sitedeki bilgilere göre sitede 719'u İstanbul'da olmak üzere toplam 1085 üye restoran var. Tahmini hesaplamaya göre site üzerinden yönlendirilen sipariş sayısı ise 60 bini geçmiş ki hesaplamadaki 1/10 oranına göre Menü Burada'da şimdiye kadar 600 bin restoran sayfası görüntülediği hesaplayabiliyoruz.

Benzer girişimler için bu rakam ne kadar ilgi çekici bilmiyorum ama önümüzdeki dönemde Akyol Kardeşler'in bu rakamı çok daha yukarılara çekeceğine eminim. Diğer yandan bu alanda Mekanist.net, Yelp hatta Foursquare ve Yemeksepeti'nin de birer rakip olduğunun altını çizmek gerek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.